Investeer in hoge kwaliteit

Het is slim om pannen van hoge kwaliteit te kopen als je wilt genieten van een lange levensduur. Hoe beter de kwaliteit, hoe langer je er plezier van hebt. Hoogwaardige pannen zijn vaak gemaakt van sterke en duurzame materialen, die goed bestand zijn tegen slijtage. Denk hierbij aan materialen als gietijzer, aluminium en roestvrijstaal.

Op de lange termijn zijn pannen van hoge kwaliteit zelfs kostenbesparend, omdat je niet na een korte tijd alweer nieuwe hoeft aan te schaffen. Ben je op zoek naar een hoogwaardige koekenpan? Dan maak je met deze kwalitatieve koekenpan van Sola een uitstekende keuze.

Laat je pannen goed afkoelen

Een andere goede tip om de levensduur van je pannen te verlengen, is om ze goed te laten afkoelen voordat je ze afwast. Na het koken zijn de pannen nog heel heet. Het is daarom niet slim om ze dan meteen af te spoelen met koud water, omdat dit je kookgerei kan beschadigen. Het plotselinge temperatuurverschil is niet gunstig en kan de levensduur verkorten. Laat je kookgerei daarom eerst rustig afkoelen voordat je gaat afwassen.

Berg netjes op

Het netjes opbergen van je pannen draagt ook bij aan een langere levensduur. Het is beter om ze niet op te stapelen, aangezien dit krassen veroorzaakt. Zeker wanneer jouw pannen een antiaanbaklaag hebben, is dit niet gunstig. Deze laag zal door het opstapelen namelijk sneller verdwijnen. Het is daarom beter om de pannen los van elkaar in een kast te plaatsen of om pannenbeschermers te gebruiken om beschadigingen te voorkomen.

Was met de hand af

Ondanks dat veel pannen geschikt zijn voor de vaatwasser, is het verstandiger om ze met de hand af te wassen. Vooral bij modellen met een antiaanbaklaag is het handig om dit te doen. Pannen slijten sneller in de vaatwasser, wat de levensduur niet ten goede komt. Kies daarom vaker voor handwas. Gebruik een zachte borstel of spons en een mild afwasmiddel om je kookgerei goed schoon te krijgen en krassen te voorkomen.



Dit artikel afdrukken