CRISPRcon creëert een forum waar verschillende deskundigen samen komen om de toekomst van CRISPR-Cas en andere genbewerkingstechnieken in gezondheid en agricultuur te bespreken. Kansen, risico’s, voordelen en andere zaken rondom CRISPR komen aan bod.

CRISPRcon is een programma van het Keystone Policy Center, een Amerikaanse non-profit organisatie die zich bezighoudt met het bedenken van oplossingen voor vraagstukken op het gebied van landbouw, duurzaamheid, energie en publieke gezondheid.

Programma
Op 20 juni worden WUR-voorzitter Louise Fresco en John van der Oost in de Keynote sessie geïnterviewd door Joost van Kasteren over huidige ontwikkelingen in genbewerkingstechnieken en de toekomst van genbewerking in Nederland.

‘s Middags zullen in een paneldiscussie Patience Koku (Replenish Farms), Niels Louwaars (Plantum), Leon Mol (Ahold Delhaize), Johan van Arendonk (Hendrix Genetics), Tom Wakeford (ETC Group), onder leiding van Hidde Boersma (wetenschapsjournalist), in gaan op vragen rondom genbewerkingstechnieken en agricultuur.

Op 21 juni vertelt Keynote spreker Adam Rutherford (geneticus en schrijver) over hoe onze genen 'spreken' over het evolutionaire verleden en de toekomst van de mens.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Jop de Vrieze leidt een paneldiscussie met Alejandro Argumedo (Asociación Andes), Robert Deerenberg (Blue Genomics Chile), Coenraad Krijger (IUCN NL) en Aditi (CSIRO). Het onderwerp is de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van genbewerkingstechnieken.

Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Informatie
Datum: 20 en 21 juni
Tijd: 07:30 (vr 08:00) tot 17:30 uur (vr 15:45)
Locatie: Orion gebouwnummer 1, Bronland 1, 6708WH Wageningen
Prijs: Bedrijven €455, NGO’s €150, algemeen publiek en student €30.

Aanmelden: via deze link.
Dit artikel afdrukken