Een complete groentemaaltijd met alleen waterkers niet reëel. Maar zeker lekker uitbundig in salades. Hoe zit het met de verwante Oost Indische kers (bloemen en bladen), tuinkers... en mierikswortel (wasabi), met deels datzelfde typische smaakaccent?
Is er in dit onderzoek ook gekeken naar algen? mRNA effecten?
Zijn alle flavonoïden e.d. meegenomen? De 12 belangrijke flavonolen in unieke rode kool? Fermentatie gevolgen? Het belang van sulforafaan in top groenten broccoli, boerenkool, spruitjes? Knolselderij veruit een toppositie innemend bij het enorm belangrijke 'stofje' Apigenine (met o.a. krachtig kankerwerend effect). Het uiterst waardevolle knoflook (gember)... al bevat dat niet de hele range aan voedingsstoffen?
Die stoffen combineer je in je bewuste dieet! Zoals het bewezen Super klassiek Japans of Mediterraan... of met eigen kennis. De symbiose van alle waardevols... ook kruiden/pitten.... telt veel meer.
Leuk onderzoek.... maar niet meer dan dat, met haar eigen afwegingen.....