Jammer dat ze allemaal met zo'n ongezond snuitlapje voor lopen.
"We noemen haar Viviana", zegt de Parijse broodbakker Adriano Farano liefkozend. Hij heeft het over de 'moeder' van al het brood dat hij bakt. Een zuurdesemmoeder, 132 jaar geleden tot leven gebracht in een bakkerij in het Italiaanse Puglia en sindsdien dagelijks gevoed met water en meel. Farano voegt Viviana toe aan het brooddeeg van water en biologisch geteelde Siciliaanse Russello-tarwe (dat hij eerst een half uur heeft laten 'knuffelen' om de enzymen te activeren en de gluten te structureren) om er vervolgens langzaam en rustig een uniek desembrood van te bakken. Brood dat je goed doet, heeft hij in een laboratorium laten uitzoeken. Zijn broden dekken maar liefst 67% van de dagelijkse magnesiumbehoefte, terwijl de meeste broden maar tot 5% komen.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.