11
Fotocredits: 'IJscoman', Pixabay

FlashIJscoman verdient aan citroenijs

Het is eenvoudig om je ijsverkoper een slechte dag te bezorgen: kies simpelweg het ijs dat het duurste is om te maken. De ijsverkoper schiet er dan bij in, want hij bepaalt de prijs per bolletje aan de hand van een gemiddelde. Wil je hem blij maken, koop dan alleen citroenijs, een goedkope smaak die de duurdere smaken compenseert.

Waarom schrappen ijsverkopers hun dure smaken niet gewoon? IJscoman Pietro Talamini denkt er niet over: “we kunnen er moeilijk helemaal geen duurdere smaken inzetten”. Voorlopig is het dus gewoon genieten van de brede assortimenten aan smaken die ijssalons aanbieden.

Heb je al eens leverworstijs geprobeerd? Als je het niet lekker vindt, geef je het gewoon aan de hond. Bezorg het dier maar eens een blije dag met dit warme weer.

Nu.nl - Als je de ijsverkoper blij wilt maken, moet je deze smaken vooral niet bestellen | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl, 3 aug 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Astrid Spijkers
  • #1
  • 4 aug '22
  • 12:49

Echt cirtoen roomijs van de Italiaan is ook wel het lekkerst. Maar waarom schrappen we al die onzinnige smaken niet gewoon en gaan we weer terug naar de normale(standaard) smaken zoals ik die uit mijn jeugd ken? Gewoon weer de aardbei, chocola, vanille, banaan, citroen, pistache, malaga(rum/rozijnen) en eventueel koffie en/of dame blanche. Meer smaken uit mijn jeugd kan ik mij niet zo gauw herinneren wat de Arty in Rotterdam toen had, maar met een sausje op vanilleijs kom je ook weer een heel end verder.
Al die rare smaken van nu dat een ijssalon 30-40 bakken ervoor moet koud houden, beetje idioot, niet?

Marjan van Lunteren
  • #2
  • 4 aug '22
  • 13:41

En waarom zijn de smaken uit jouw jeugd normaal en zouden die leidend moeten zijn?

Astrid Spijkers
  • #3
  • 4 aug '22
  • 15:23

Vind jij ictopus, knoflook, kaviaar, bacon, kreeft, rode wijn, wntelteefjes en hesp, avocado munt en zure room, zuurkool, stilton........en ga zo maar door dan normale smaken????
Dat je het nog bij vruchten en een paar op chcoladesmaken baseert, prima, maar MOETEN er dan 40 smaken in een ijssalon te koop zijn of is dat gewoon een luxeprobleem: we kunnen het dus we doen het?
Net als al die rare toetjes tegenwoordig, mars is geen candybar meer, nee, dat is ijs, pudding, brood, muffin enz enz. Ook onnodige luxe.

Sytske Barkhuis
  • #4
  • 4 aug '22
  • 15:55

Ach, als je naar al die choco-eitjes en choco-letters kijkt zijn er toch ook idioot veel soorten?
Blijkbaar is daar een markt voor en verkoopt het nog goed genoeg.

Astrid Spijkers
  • #5
  • 4 aug '22
  • 19:49

Dat is een vraag die ik graag zou willen weten Sytske: hoeveel mensen houden vast aan de 'traditionele' smaken en proberen maar heel soms een nieuwe smaak uit en hoeveel mensen kopen altijd de vreemde smaken?
Wat ik nl vaak in de winkels gezien heb is dat juist de goedverkopende soorten uit een assortiment eruit gehaald wordt, om de minder verkopende soorten te pushen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.