2
Fotocredits: 'HAMSTEREN BIJ ALBERT HEIJN', Mamaplaats

FlashVoetbal is dood, leve de andere sporten en hamsters

Naar schatting €30 miljoen. Dat kost de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK de Nederlandse supermarkten aan omzet. Tel daarbij nog op de misgelopen reclame-inkomsten (meteen al geen Oranjespotjes meer in het reclameblok na Nederland-Tsjechië), horecabedrijven waar de terrassen en grote schermen minder voetbalkijkers zullen trekken en het EK levert Nederland een fikse commerciële kater op. Behalve bij Jumbo. Die hebben nog wat (oranje) ijzers in het vuur. Team Jumbo-Visma rijdt de Tour de France, over een paar weken beginnen de Olympische Spelen en begin september vindt de Dutch Grand Prix plaats in Zandvoort met Max 'Jumbo' Verstappen. Albert Heijn zit trouwens ook niet bij de pakken neer. Daar maken, na 15 maanden afwezigheid, de hamsters hun rentree tijdens de sportzomer.

AD - ?Oranje-fiasco kost supermarkten tientallen miljoenen aan omzet?, 28 jun 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #2
  • 29 jun '21
  • 16:24

Dat is het risico van het vak. Verstandige kruideniers houden daar rekening mee en zeiken niet na een vroegtijdige afloop van een spelletje.

simon vink
simon vink communicatie op het gebied van wetenschappelijk ondezoek, landbouw, voeding, nat
  • #1
  • 29 jun '21
  • 12:26

Wonderlijk laag bedrag als je even op de achterkant van het - uit je rokerstijd bewaarde - sigarendoosje de som schat van de salarissen, endorsments, bonussen en franchise-opbrengsten van de hoordrolspelers.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.