10
Fotocredits: 'The Impossible Cheeseburger', uitsnede, Impossible Foods

FlashImpossible al goedkoper dan luxe rundvlees

Vleesvervangerproducent Impossible Foods verlaagt zijn prijzen met 15%. In de Verenigde Staten is een Impossible burger inmiddels goedkoper dan een mooi stuk biologisch grasgevoerd rundvlees. Volgens Impossible moeten vleesvervangers uiteindelijk net zo veel kosten als gehakt van gangbare koeien. Pas dan zullen consumenten, "all other things being equal", volmondig voor vleesvervangers kiezen. De Impossible burger is nu nog altijd 3 keer zo duur als een burger van gewoon rundergehakt. Er zitten dan ook nog meer prijsverlagingen aan te komen, belooft Impossible. En nog meer plantaardige vervangers, voor melk, biefstuk, kip, vis en eieren. Of al die producten ook dezelfde voedingswaarde hebben als hun echte tegenhangers? Nee, maar het zijn wel goede bronnen van eiwitten. Net als hun tegenhangers.

FoodNavigator USA - Impossible Foods slashes foodservice prices again, despite ?skyrocketing? demand: ?It?s the first cut of 2021 but it won?t be the last?, 7 jan 2021
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
ej van Ginkel
ej van Ginkel Land- en tuinbouw
  • #1
  • 8 jan '21
  • 12:13

Logisch gewoon een kwestie van prijs kwaliteit verhouding.

Otto Janzon
  • #2
  • 8 jan '21
  • 12:41

ander btw tarief

Gert van der Hoek
  • #3
  • 8 jan '21
  • 15:44

"Plantaardige vervangers zijn goede bronnen van eiwitten"?

Appels zijn ook goede peren? Het ene eiwit is het andere niet?

Rene Smit
Rene Smit toerisme & yoga
  • #4
  • 8 jan '21
  • 19:24

"Protein quality is typically defined in terms of protein digestibility-corrected amino acid score (PDCAAS), which is a measure of its essential amino acid composition and digestibility. Higher PDCAAS means higher quality, with 1.00 being the highest score possible. Soy protein concentrate (the ingredient that contributes most of the protein in the Impossible Burger and Impossible Sausage Made from Plants), has a published PDCAAS of 0.95. For reference, conventional ground beef from cows has a published PDCAAS of 0.92."

Impossible site. Wel een WC eend alert, maar als het niet waar zou zijn zou er vast wel een advocaat op de stoep hebben gestaan gok ik.

Arend Van 't Oever
Arend Van 't Oever Biotechnologie
  • #5
  • 8 jan '21
  • 21:57

#4 Ook hier is al discussie over, welke stelling is waar? Ik weet er te weinig van af, maar vlees is meer dan alleen een bron van eiwit.

Zoals Frederic Leroy ook bundelt om als tegengeluid en tegenwicht te bieden aan andere negatieve geluiden omtrent vleesgebruik

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.