27
Fotocredits: 'Mondkapje', wikimedia

FlashAmsterdammers doen het zonder

Naar de Albert Heijn met een mondkapje? Nee hoor, niet in Amsterdam. Amsterdammers luisteren niet meer naar Rutte en niet naar de Amsterdamse burgemeester Halsema. Zoals een door het mediageweld wijs geworden volksviroloog met flinke COPD-klachten - een zogenaamde onderliggende ziekte met verhoogde sterftekansen - in het Parool opmerkt: '“Denken ze nu echt dat je zo een pandemie kan bestrijden?” Onderwijl staan we er samen met België en Frankrijk gekleurd op in de EU, vooral in Amsterdam.

Parool - Niemand draagt een mondkapje in de Appie, 30 sep 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
niet meer aanwezig
  • #1
  • 1 okt '20
  • 0:58

Ik ben Amsterdammer. Ik draag al een tijdje een mondkapje in een publieke openbare binnenruimte. Dus ook bij AH.
Wel een beetje spijkers op laag water zoeken door Het Parool, zo lang ligt dat advies er nog niet.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 2 okt '20
  • 9:12

Ria, dat is jouw goed recht om daarvoor te kiezen, verplichten mag gewoon niet en ook niet onder zachte dwang dat als je het niet doet kan je niks kopen, dat is een andere vorm van verplichting. Alleen mensen die ziek zijn heeft het nut bij om verspreiding te verkleinen, maar die ozuden thuis behoren te blijven.
En als zelfs gezegd wordt dat 1 week lang 200.000 mensen de hele dag zo'n ding moeten dragen om 1! infectie tegen te gaan dan weet je al dat het totaal nutteloos is. Goede ventilatie is hetgeen wat nodig is.
De hele vakantie is er niks gebeurd en nu gaan ze de scholen ineens bekijken hierover, daar hebben ze maandanlang de tijd voor gehad, ook zoiets doms om daar nu pas mee te beginnen.

En dat het advies er zo lang nog niet ligt, tja, dat komt omdat ze erg langzaam zijn in Den Haag. Ik zeg wel vaker, als ze er in maart/april mee hadden gekomen had ik er nog een beetje begrip voor kunnen opbrengen, maar niet nu ineens 7-8 maanden later.

niet meer aanwezig
  • #3
  • 2 okt '20
  • 10:10

Astrid, je hebt gelijk op het punt dat goede ventilatie belangrijk is. Dat mankeert op heel wat meer plekken dan alleen de scholen. En dat gaat ons in de staart bijten.

Maar eigenlijk ben ik verder klaar met de discussie. Ik begin ongeduldig te worden over de argumenten over ‘grondrechten’ . Die kaart is te vaak gespeeld op een manier die ik te gek voor woorden vind. Ergens anders omschreef iemand het zo: “Het lijken net verwende kinderen, die hun groenten niet willen eten.” En ja, zo voelt dat voor mij zo langzamerhand.
Voor mij kunnen er uitzonderingen gemaakt worden voor mensen met zwaar fysiek lichamelijke beroepen en mensen met ademhalingsproblemen, maar hemel waar hebben we het over!

Verder wil ik nog kwijt dat ik die Willem Engel steeds meer wenkbrauwen-fronsend volg (deze komt in diverse linkjes in allerlei draden op FL naar voren). Deze man roept op tot opruiing. Volgens mij is dat strafbaar.

Astrid Spijkers
  • #4
  • 2 okt '20
  • 10:32

Dan luister je blijkbaar niet goed naar wat Willem te vertellen heeft Ria, ik heb hem nog nooit uitspraken horen doe die oproepen tot opruiing, nooit, geen enkel persoon die met hem samenwerkt heb ik dergelijke dingen horen zeggen. Het zijn juist de mensen die woorden verdraaien die tot opruiing oproepen, stukjes uit videos pakken en weer aan elkaar plakken, mensen in de MSM die dat soort dingen zeggen tegen mensen die niet verder willen kijken en de MSM op hun woord geloven.

En waar hebben we het over? Over totale controle, volgzaam zijn, zelf niet mogen nadenken wat wel of niet goed voor ons is, niet mogen nadenken of het wel gerechtvaardigd is, nou ja, zo kan je heel veel opnoemen, maar het psychologische effect is het ergste wat dit geeft voor alle mensen EN kinderen die er psychisch onder lijden.
En wat denk je van de aanloop naar verplicht vaccinaties nemen? Hoe meer we muilkorven accepteren, hoe meer er gehamerd kan worden op vaccinaties, in beginsel ook niet verplicht, maar.........als je het niet neemt mag je bijv een winkel niet in, niet naar een sportschool, niet naar een evenement, geen rijbewijs verlengen, noem maar op, geen verplichting, maar steeds ergere zachte dwang tot we niet meer kunnen. Muilkorf als 'advies' waarbij winkeliers onder 'zachte dwang' bijna bevolen wordt om het in te voeren is het begin daarvan.

Astrid Spijkers
  • #5
  • 2 okt '20
  • 10:46

Overigens Ria, er schijnen in Duitsland 2 kinderen overleden te zijn vanwege het dragen van een muilkorf, in de US is er al 1 overleden wat ik gelezen heb. Waar hebben we het dan over? Gezond of niet?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.