Wit is efficiënter als bruin maar gangbaar is efficiënter als bio.
Witte bio's zijn waarschijnlijk minder efficiënt als bruine gangbare.
Veertig jaar lang kon de Britse consument geen wit ei kopen. Ze waren 'unfashionable'. Maar maken dankzij de corona-crisis een come-back, bij supermarktketen Tesco. Consumenten bakken zich een slag in de rondte tijdens de lockdown, en de horeca is dicht. Daar gingen de witte eieren naar toe. Win-win dus: witte eieren terug in het supermarktschap, voedselverspilling vermeden, schaarste voorkomen. Zou het? Van de 40 miljoen Britse legkippen legt 0,75% witte eieren.
ESM - Tesco Re-Introduces White Eggs After More Than 40 Years | ESM Magazine, 27 mei 2020Wit is efficiënter als bruin maar gangbaar is efficiënter als bio.
Witte bio's zijn waarschijnlijk minder efficiënt als bruine gangbare.
Dag Carolien, Inderdaad, ik zie 't nu pas: ik bedoelde idd dat witte eieren "beter uitkomen" (laten we het zo maar zeggen) dan bruine. En ook ik weet dat bio-voer kweken een hogere roodprint heeft omdat het per vierkante meter wat minder produceert. Maar de bodem leeft en houd dit vol. en insecten kunnen nog wat ruimte nemen. Daarom kies ik voor bio-eieren. Mijn keuze. En dan zou ik liever ook witte zien.
Ik denk dat Ted in #1 het woordje 'minder' is vergeten tussen 'veel' en 'milieu-belastend'.
Witte eieren zijn minder milieubelastend dan de bruine. Zo ook de witte bio eieren. Dit komt door de kippen die de witte eieren leggen. Die eten minder voer, leven langer en leggen ook nog eens meer eieren dan kippen die de bruine eieren leggen. Er is minder grondstof en transport nodig voor deze kippen en dat is dan weer beter voor het milieu.
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.