9
Fotocredits: 'Biologisch bij Plus', FL Media

FlashGezond eten als vaccin

One key truth: The quality of our food is essential to the quality of our health. Zo'n zinnetje staat zomaar als een ontegenzeggelijke waarheid in een artikel over de redenen waarom je dood kunt gaan van Covid-19. Of anders eten helpt als vaccin? Dat weet niemand.

What does junk food have to do with COVID-19 deaths?, 8 mei 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harm te Grotenhuis
Harm te Grotenhuis Food- en agri-economie
  • #1
  • 8 mei '20
  • 17:41

Basisprincipes van Klazien uit Zalk: weerstand opbouwen door het eten van "volle zuivelproducten", onbewerkt rundvlees en groene groente. Tevens genoeg bewegen en (waar mogelijk) veel vitamine-D tanken.

Astrid Spijkers
  • #2
  • 9 mei '20
  • 10:15

Zoveel mogelijk vers en onbewerkt kopen en zelf klaarmaken, waarbij groente het meeste plek op je bord inneemt en aangevuld met meer dan voldoende fruit, dus niet die 2 stuks die het VC anabeveelt, maar echt wel wat meer en naar buiten, buiten en nog eens, zeker nu zodat je geen D supplementen hoeft te nemen.

Maar wie hoor je daarover op tv? We moesten vooral alleen maar binnen blijven, daar waar je juist ziek kan worden als je niet ook ventileert en ongezond gaat eten. Vooral nu je weer naar buiten mag en veel mensen ineens fanatiek gaan bewegen, terwijl hun weerstand een flinke knauw gehad heeft, zeker de ouderen moeten daarmee uitkijken, kun je juist wat oplopen of erger, hartaanvallen.

Ik zeg het altijd over mezelf dat ik sinds ik in 2011 meer vers en onbewerkt ben gaan eten en meer fruit dat ik nauwelijks nog ziek ben, verkouden? Hooguit een weekje, soms sla ik zelfs een seizoen over dat ik alleen een loopneus van de kou of weersverandering heb. Griep? 2018 voor het laatst gehad, toen was het het ergst, maar daarvoor was het ook alweer een paar jaar geleden dat ik het echt te pakken had. Terwijl ik voor 2011 altijd troep at, van dioe maaltijdmixen enzo van knorr, toen was ik vaak griep(erig) en verkouden.

Het was zelfs het motto van Hippocrates: laat voeding je medicijn zijn en medicijn je voeding

Karel Thieme
Karel Thieme Zuiver Water-ambassadeur - Theeproever
  • #3
  • 9 mei '20
  • 13:36

Gezonde natuurlijk voeding, zonder door de mens toegevoegde stoffen en zuiver water zonder restanten van medicijnen, chemicaliën, pesticiden, hormonen, zware metalen (lood) etc.; dat die meehelpen om het immuunsysteem te versterken dat lijkt mij toch boven iedere twijfel verheven.

Connie Jimenez
Connie Jimenez Biomedisch/translationeel onderzoek
  • #4
  • 9 mei '20
  • 14:36

Klopt helemaal. Voorkomen is beter dan genezen. Ons immuunsysteem moet voor zien worden van de juiste micronutrienten via gezonde voeding eventueel aangevuld met supplementen. Naast een gezonde leefstijl is dit essentieel in de strijd tegen ieder pathogen. Gezonde mensen hebben weinig last van COVID-19.
Een campagne “weerstand verhogende voeding” zou op zijn plaats zijn, en kan ook op de kortere termijn al impact hebben.
Zie ook:
---Interview cardioloog Dr. Aseem Malhotra op BBC News https://www.youtube.com/watch?v=tkW2qD6gjzI Coronavirus Impact it's Mostly Being Driven by Diet Induced Destruction! en https://www.europeanscientist.com/en/article-of-the-week/covid-19-and-the-elephant-in-the-room/
---Mooie recent review: Nutrients. 2020 Apr 23;12(4). pii: E1181. doi: 10.3390/nu12041181.
Optimal Nutritional Status for a Well-Functioning Immune System Is an Important Factor to Protect against Viral Infections. Calder PC1, Carr AC2, Gombart AF3, Eggersdorfer M4.

De overheid laat dus een aanvullende preventieve strategie onbenut. Nu moeten mensen maar hulpeloos gaan zitten wachten op HET vaccin alsof dat de echte oplossing is.

Astrid Spijkers
  • #5
  • 9 mei '20
  • 14:44

#4 Connie: en worden de gezonde mensen in feite gestraft doordat die of nergens heen mochten , want we mogen weer een beetje de deur uit, joepie! of om een voorbeeld te noemen straks in het OV met mondkapjes op moeten zitten, terwijl die juist ziekmakend zijn, hetzij doordat alle soorten virussen en bacteriën buitenop blijven kleven, hetzij doordat je constant je eigen co2 aan het terug inademen bent. Maar goed, we moeten hoopvol op een vaccin wachten, wat mij betreft: ze mogen hem 100x ergens steken waar de zon niet schijnt.

OT: Misschien wrijf ik dan wel demonstratief met zo'n ding langs die stangen die men vasthoudt, want die worden ook niet schoongemaakt op elke halte als er mensen uitstappen. Ben je de bus ofzo uit, kan je kapje af, zit je daar dus met je handen aan, pak je zo van alles mee aan je handen en je zit aan je gezicht. Zou je de vervoerder aan kunnen klagen als je dan ziek wordt?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.