Nederlanders maken ze om te exporteren, zegt professor Seidell teleurgesteld.
3 jun 2019Nederland is één van de grootste groenteproducenten ter wereld maar we voeren het liever uit dan het op te eten. pic.twitter.com/PRw92kDCPy
— jacob seidell (@jaapseidell) June 3, 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Ik kan me een maaltijd zonder groente niet voorstellen.
Nederlanders eten wel groente, maar niet iedereen luistert naar het Voedingscentrum en eet minimaal 250 gram groente per dag.
Sytske, volgens het plaatje eet 59% van de Nederlanders minstens 1x per dag groente, er staat niks over hoeveelheden. Toch vind ik het wel schokkend dat dus 41% van ons NIET elke dag ten minste 1x iets van groente eet...
Er kan trouwens ook wel verwarring optreden omdat aardappels in sommige landen (Frankrijk?) als groente beschouwd worden.
#3 Carolien,
Op die manier had ik het nog niet bekeken, maar dan schrik ik er ook behoorlijk van.
Er staat niets over aardappelen, maar ook niet of ze vinden dat je groenten hebt gegeten als het gaat om kant en klare producten (pizza, bami, nasi, lasagne) of soep uit blik.
Carolien #3, In Frankrijk is het advies om 5x per dag wat groente en/of fruit te eten. Dit wordt er een aantal keren per dag op TV ingepompt bij zowat iedere reclame, maar of dat helpt betwijfel ik.