Na 2 jaar stopt Albert Heijn met de shop-in-shops voor verse vis van duurzame visonderneming Fish Tales, meldt Distrifood. Fish Tales had in 3 vestigingen een shop-in-shop. "Na 2 jaar is gebleken dat vis op ijs in deze vorm niet rendabel is. We merken aan de klanten dat ze wat betreft vis vooral kiezen uit ons aanbod voorverpakte vis," aldus AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. De visconserven van Fish Tales blijven wel te koop bij Albert Heijn, ook via internet.
Distrifood - Shop-in-shop Fish Tales weg bij AH
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Is logisch.
Vis als dier bestaat bijna haast niet meer. Vis ondergaat het zelfde lot als kip. Zie je nog hele kippen ? Vrijwel niet.
Vis in Nederland, net als kip, is ofwel volledig voor de pan geprepareerd, of wordt - indien op de markt gekocht - altijd gefileerd tot bakbare stukken en lapjes...
De verse vis in de super, en dan heb ik het niet over pangasiusfilet, maar die half ingedeukte en droge mini-scharretjes met godbetere een 'duurzaamvis'-label en die daarom nog 4 dagen duurzaam houdbaar zijn, waar - schrik niet- een graat in zit, zijn te eng voor de consument.
In Bannalec (Bretagne) bij de Intermarche: levende krabben, levende kreeften, levendverse vis, naast de vleesafdeling. Tegen lage prijzen. Ik zag ze verpakt worden. Ze maken het daar blijkbaar ook zelf schoon.
Een 'wetenschappelijk' bevolkingsonderzoek zal hard aantonen dat niet 1/000 van de bevolking een vis kan schoonmaken. En dat voor een land dat grenst aan zee.
1 op de 10.000
Jan Peter#
Ik vrees er voor.
Ik hoef ook geen vis met kop en al eraan, ik gruwel van die koppen, als ik een makreel bij de virkraam kocht voreg ik of ze de kop eraf wilden halen voor me, als ik hem heel in zo'n vacuumverpakking kocht dan sneed ik de kop eraf terwijl ik die vasthield met het plastic van de verpakking ertussen. Graten uit een makreel verwijderen enz vind ik geen probleem, maar die koppen, nee dank je. Maar daarom vind ik gemak toch wel een stuk prettiger, geen gedoe met schoonmaken, stinkende restanten die je enorm goed moet verpakken anders stinkt alles een week lang in je vuilnisbak enz.
Astrid#4
Astrid toch !
- De beste vissalade maak je van het kopvlees van een kabeljauw; kreeg je er vroeger bij; moet je nu betalen en is meestal niet vers. Dat vlees zit achter in de kop
- De wangen van een grote kabeljauw zijn heerlijk om klaar te maken; mooi puur stukje rond vlees
- Het is een culinaire vloek om een forel te serveren zonder kop; je 'hoort' met je vismes de wangen er uit te halen.
- wij spoelen de viskoppen (kiewen open trekken, bek open trek met een harde straal water) goed, en bakken schol, schar en tong MET de kop
- viskoppen (onze 20 jarige poes is gaan hemelen) werden door ons voor de kat gekookt; de botjes er uitgehaald en het zachte overblijfselin de koelkast gezet, geleert behoorlijk, ze zijn er dol op; niks geen prut van Sheba.
varkensoren, varkens en koeietong, schapenhersenen....
ik bijt soms zelfs in de nek en oren van mijn geliefde...