'Lef en een niche' voor 100% biologische fastfoodketen. Die woorden vatten The Barn samen, een biologisch fastfoodrestaurant. Vooralsnog heeft het één vestiging, in Amsterdam. Deze maand opent de tweede, in Utrecht.
In de overvolle Nederlandse fastfoodmarkt is nog ruimte voor een 100% biologische fastfoodketen. Dat denken de ondernemers Joost Leendertse en Roel Bloemen, die onlangs hun eerste The Barn openden aan de Amsterdamse Zuidas. Deze maand opent de tweede in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Aan het concept van The Barn ligt uitgebreid en wereldwijd veldonderzoek ten grondslag, schrijft het FD.
"Overal waar ik op mijn wereldreis ben geweest, stonden er rijen bij de biologische restaurants. Wat wij doen is de toekomst", zegt Leendertse. Dat leverde de uitstraling, naam en het motto 'from stable to table' op.
Dit artikel afdrukken
"Overal waar ik op mijn wereldreis ben geweest, stonden er rijen bij de biologische restaurants. Wat wij doen is de toekomst", zegt Leendertse. Dat leverde de uitstraling, naam en het motto 'from stable to table' op.
Het vlees komt daarom uit OostenrijkThe Barn gebruikt alleen biologische of gerecyclede materialen en wil "alle ingrediënten rechtstreeks bij de boer kopen". Bloemen: "In Nederland is dat niet te doen, althans niet voor een fastfoodketen. Het is te duur door allerlei regelgeving en logistieke problemen." Het vlees komt daarom uit Oostenrijk. The Barn houdt, door een superefficiënte manier van werken, de prijzen voor zijn klanten beperkt. Een burger kost zo'n €6 à €7. The Barn heeft "tot in detail onderhandeld over alle kosten in de keten. Er is in de biowereld meer bereidheid om daarover mee te denken. Partijen die met ons werken, willen graag dat dit een succes wordt." In Nederland zou ruimte zijn voor 20 The Barn-vestigingen. Daarna lonkt het buitenland.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Waarin verschilt de regelgeving in NL van die in Oostenrijk? Wat is het logistieke probleem? Weet jij dat Jack van Messel (rood markeren, ik weet niet meer hoe dat moet)?