Hoe gezond en lekker zijn aan huis bezorgde maaltijden nou eigenlijk? De Consumentenbond zocht het uit. Experts beoordeelden 5 maaltijden van Chef Martin, Uitgekookt, Food Connect, Apetito, Maaltijdservice.nl, Diepvriesman en Vers aan Tafel.

Over de smaak van de maaltijden waren de experts in ieder geval niet enthousiast. Zijn de maaltijden dan wel gezond? Chef Martin biedt volgens de Consumentenbond de gezondste maaltijden aan en kreeg als eindbeoordeling een 7,0. De ongezondste maaltijden zijn die van Diepvriesman (5,2) en Vers aan Tafel (5,2) vanwege het hoge zoutgehalte en de lage voedingswaarde.

We belden de laatste twee bedrijven. Wat vinden ze van het oordeel? Over de uitslag wil Diepvriesman nog niks kwijt. We bellen ook Food Connect, dat met een 6,6 op de derde plaats eindigt. Food Connect is tevreden met de resultaten en blij met de feedback. “We willen nu vooral op het gebied van smaak gaan verbeteren. Het zoutgehalte willen we in samenwerking met professionals verminderen, maar we doen alles in overleg met onze klanten,” aldus Food Connect. “Want als het niet lekker is, eet niemand het meer.”

UPDATE: We belden vandaag, 29 augustus, met Martijn Keesmaat van Vers aan Tafel. “De Consumentenbond gaf bij de smaaktest aan dat de groente te doorgekookt was,” vertelt Keesmaat. “Maar zo willen onze klanten de groente gekookt hebben. Dit sluit veel beter aan bij hun smaakprofiel en het doet ze denken aan hoe het vroeger was.”
Voldoen aan de wensen van de klant staat voor Vers aan Tafel op de eerste plaats. Daarom vindt de maaltijdbezorger het jammer dat de Consumentenbond daar geen rekening mee heeft gehouden bij het onderzoek. “Je kunt een maaltijd wel zo gezond mogelijk maken, maar als de klanten het vervolgens niet of niet geheel eten, dan heeft niemand daar iets aan."

Bij de maaltijden van Vers aan Tafel staat voedzaamheid voorop en waar niet aan het advies van het Voedingscentrum voldaan kan worden, staat dat duidelijk aangegeven, aldus Keesmaat.
Consumentenbond - Test tafeltje dekje maaltijden | Consumentenbond
  • Deel
Druk af