De universiteiten van Utrecht en Sheffield hebben ontdekt dat het toepassen van beta-aminobutyric acid (BABA) planten weerbaarder maakt. Met een kleine aanpassing kan de positieve werking van BABA (het versterken van het immuunsysteem van planten) losgekoppeld worden van de negatieve (het remmen van de plantengroei). Het onderzoek verscheen deze week online in het tijdschrift Nature Chemical Biology, meldt Boerderij.
Volgens hoogleraar Corné Pieterse gaat "nu tot 25 procent van de gewassen verloren aan ziekten en plagen. Baba heeft een positief effect op de opbrengst." Ook zijn er bij een sterkere plant minder gewasbeschermingsmiddelen nodig.
Dit artikel afdrukken
Volgens hoogleraar Corné Pieterse gaat "nu tot 25 procent van de gewassen verloren aan ziekten en plagen. Baba heeft een positief effect op de opbrengst." Ook zijn er bij een sterkere plant minder gewasbeschermingsmiddelen nodig.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Weer iets uit een labje, de boeren blijven vervreemden van hoe het hoort, waar blijven de natuurlijke afweersystemen nou toch, de planten en bloemetjes die je tussen de rest kunt zetten zodat inseceten geweerd worden en anderen aangetrokken om de schadelijke te eten.
Oooooooooh ja, dat kwam omdat er machinaal geoost wordt, je kan dan geen korenbloemen tussen je tarwe hebben, of afrikaantjes tussen de penen, bietjes, aardappels enz, dat is zoooooooo lastig. Ik ben voor taakstraffen bij kliene misdaden, ipv dichtegtimmerde flatgebouwen beschilderen die toch tegen de vlakte gaan kunnen ze die gasten toch ook naar de landbouw brengen om daar te gaan oogsten? Dan kun je weer natuurlijke afweersystemen in je landbouw inbrengen......Het klinkt zo simpel, maar verander het maar eens, werk creëren schijnt moeilijker te zijn dan fabrieken te sluiten.