Hele generaties Nederlanders geloven dat alles draait om linolzuur. De reclames van Unilever hebben het er goed ingeramd. Boter is slecht, Becel is goed. Daarom blijven mensen ermee smeren, hoewel inmiddels duidelijk begint te worden dat twijfel op z’n plaats is. De extreem lage cholesterolgehaltes die hartspecialisten nastreven zijn niet natuurlijk voor mensen met een Westerse manier van eten. Die kun je dus alleen maar kunstmatig omlaag krijgen. Bij oudere mensen - let op de vitale grijze haren in de branding hierboven - zou dat wel eens voor meer in plaats van minder doden uit hoofde van hart- en vaatziekten leiden. Zeker is het nog steeds niet, maar idioot kun je de gedachte niet zomaar noemen.
Becel zou dus iets doen wat het helemaal niet moet doen, maar is om nog een heel andere reden een slecht product. Daar draaide het hier om.
Ons eten barst van het plantaardige linolzuur omdat overal plantaardige olie in gaat. Da’s namelijk goedkoper dan vet van dierlijke oorsprong. We hebben het dus niet nodig, want we hebben het al. Veel te veel zelfs, want als we veel omega-6 binnen krijgen neemt ons lichaam de inmiddels ook door de
Dankzij de reclame weet iedere Nederlander inmiddels wat dat betekent. Toch?
Medisch wetenschapsjournalist Melchior Meijer, mede geassisteerd door Jacobus de Boer, droeg hier alle argumenten aan om duidelijk te maken dat de Unilever wetenschappers met Becel wel eens een bocht mochten maken. Maar het bleef stil uit Vlaardingen. Doodstil. Hoewel we weten dat ze overwogen toch maar eens wat luiken open te gooien durfden ze het niet aan, terwijl we een prachtige business case voor hen ontwikkelden en bespraken op marketingfacts.nl.
En toch … je zou kunnen denken dat Unilever wél stilletjes omgaat.
Je weet de Becel kwestie nog? Linolzuur (omega-6) is goed voor je bloeddruk? Terwijl Melchoir iedereen probeerde te overtuigen dat de omega-3 en -6 balans compleet scheef is.
Grappig om te zien hoe snel Unilever het roer om gegooid heeft, "Rijk aan linolzuur" is geruisloos van de becel website verdwenen en op de engelse wikipedia is vrij weinig positiefs over linolzuur te vinden, maar lijkt helemaal de claim van Melchoir te onderschrijven.
Iedereen lijkt nu te weten dat we aan de vis moeten
Nu blijkt echter de kweek-tilapia niet zo gezond te zijn als de andere vis, omdat deze met voornamelijk mais gekweekt wordt bestaat hij uit vooral omega-6 ipv omega-3
Ze gaan in het filmpje zelfs zover te zeggen dat omega-6 slecht voor je is en je nog beter verzadigde vetten tot je kunt nemen. Ik heb het oorspronkelijke artikel hier gevonden.
Wat denken de foodlog.nl lezers. Is Unilever stilletjes omgegaan of liften ze alleen maar mee op de omega-3 mode?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Unilever (waaronder ook Becel) - heb ik persoonlijk benaderd en vertelde dat Becel helemaal niet gezond is en zei het volgende: "in Becel zitten schadelijke ingrediënten!"
Werd in de wacht gezet en hoorde dat ik met iemand die hierover ging, te woord gestaan kreeg, maar niets is waar, ik hoorde een tijd niks (ruim 7 min.)
probeerde ik het opnieuw met bellen, maar toen werd er niet opgenomen.
Wel zo smerig hoe ze daar te werk gaan!
Becel is 1 van de smerigste produkten die zich aan de smerige Codex regels houdt!
Gezondheid telt niet, maar het gaat om Geld en Business!
Weet wel wat er aan de hand is in deze verrotte wereld.
'Codex Alimentarius' is de grootste ziekte-maker, zoals kanker, hart en vaatziekten, chronische ziekten, diabetici, enz, enz... en is ook sluipende doods-oorzaker!
Deze Codex heeft vele miljoenen slachtoffers gemaakt en doet dat nog steeds!
De Codex vanaf 1963 is in de wereld geslopen, zoals de paard van troje
Zie de Codex filmpje en neem is de aandacht hoe deze vreselijk Codex ontstaan is:
http://video.google.com/videoplay?docid=2944803407975749033#
Hoe is het mogelijk dat de VMT dit schrijft
http://www.vmt.nl/index.php?page=nieuwsartikel&id=6657
Ik heb uiteraard de redactie een mail gestuurd met het verzoek om een toelichting te geven
@h_kuipers@msn.com, dat ligt aan je visie op voeding. Roomboter is een natuurlijk product, Becel een chemisch product. Persoonlijk eet ik iever een natuurlijk product. Ik denk dat mijn lichaam daar beter mee om kan gaan. In de meeste Becel is zowel omega 3 (alfalinoleenzuur) als omega 6 (linolzuur) toegevoegd. Dat is vreemd. In het algemeen krijgen we in Nederland veel te veel omega 6 binnen en veel te weinig omega 3 (verhouding 20:1 en was in oertijd 1:1). Het gaat bovendien om de verhouding omega 3 en omega 6. Als je te veel omega 6 binnen krijgt, wordt omega 3 niet goed afgebroken.
Er is zo vaak gecommuniceerd dat Becel het beste is. Door herhaing op herhaling zijn we de dat ook gaan geloven. Het bijzondere is dat Becel in de loop van de tijd is aangepast doordat onze visie op gezondheid veranderde. Eerder zat er linolzuur in, omega 6. Als je Becel at heb je dus jaren extra omega 6 binnen gekregen. Waarvan we nu weten dat we dat al te veel binnen krijgen. Ook dat zou pleiten voor natuurlijke producten. Daarmee verstoor je het natuurlijke evenwicht niet.
Als je die theorie niet wil weten. Als je natuurlijk wil eten, dan heeft roomboter de voorkeur, aangevuld met twee maal per week vette vis.
wat is beter becel of echte boter ik weet het niet meer de een zegt dit de ander dat