Interessante, leerzame, leuke sites over wijn: proeven, maken, drinken en parafernalia.

Op de site Blijewijnen.nl kun je kennismaken met 'vin naturel' ofwel natuurwijn. Blije Wijnen importeert wijnen die leven, wijnen die spannend zijn en zo puur als mogelijk gemaakt worden. Liefst zonder enige toevoeging en uiteraard met een mooi verhaal. Je vindt Maud in haar winkel, op de Rotterdamse Oogstmarkt en natuurlijk in de webshop.

Hubrecht Duijker is Nederlands bekendste wijnjournalist en schrijver. Vermoedelijk heeft niemand ter wereld méér boeken over wijn geschreven dan Duijker, die zich inmiddels zelfs ereburger van Margaux in de Bordeaux mag noemen.

Wijnkronieken.nl van Mariëlla Beukers.

Het Nederlandse wijn.blog.nl bestaat al sinds 2005 en wordt inmiddels bijgehouden door Marja van Beek.

Het zelfverklaarde 'minst objectieve wijnblog van Nederland': Nez pour vin.

Wijnwinkel, wijnmagazine en nog veel meer: By the grape.

Wijnprofessionals kunnen terecht bij Winebusiness.nl van wijnautoriteit Charlotte van Zummeren voor verslaglegging van proeverijen en evenementen voor de vakdoelgroep, bespreking van ‘new releases', nieuws en wetenswaardigheden uit de wijnwereld.

Online wijnwinkel De Gouden Ton brengt naast wijnnieuws uit binnen- en buitenland een ruim assortiment wijnen.

Het onafhankelijke Nederlandse wijnmagazine Perswijn heeft ook een informatieve website.

Website Wijnindex.nl heeft een aantal wijnsites bijeengebracht zodat consumenten gemakkelijk hun wijn op internet kunnen shoppen.

Winelife Magazine, tijdschrift voor wijnliefhebbers, publiceert naast de papieren versie onder andere een nieuwsbrief en heeft een webshop.

Vintake biedt een nieuw, persoonlijk, wijnconcept. Sommeliers Freek Zegwaard en Olaf van den Berg zoeken en vinden precies de wijnen bij jouw op maat gemaakte klantprofiel. Zij streven naar het verhogen van je wijnplezier met wijnen van betere kwaliteit.

Wijnwebwinkel 1inwijn is onderdeel van le Connaisseur uit Den Haag en voert een kwalitatief hoogwaarding assortiment wijnen en champagnes van meer dan 200 verschillende wijnhuizen uit zowel de oude als nieuwe wereld.

Op oVermout neemt Rob van Mook je aan de hand en leidt je door het Vermout oerwoud.

Fotocredits: naotakem