De artikelen die op Foodlog worden gepubliceerd wekken vaak leuke, interessante gesprekken op. Deze zijn onderaan de artikelen te vinden in de reacties. Heb jij een interessante aanvulling of opmerking op een artikel, dan heb jij als Foodlog lid de mogelijkheid om reacties te plaatsen onder de artikelen. Het is alleen mogelijk om te reageren als je ingelogd bent. Om te reageren moet je account voorzien zijn van een profielfoto en je voor- en achternaam.

De reacties worden gesorteerd op nummer. Zo is reactie #1 als eerste geplaatst en zo tellen de reacties op. Dit geeft jou de mogelijkheid om te reageren op een reactie. Als jij dit wil doen dan typ je '#[nummer van de reactie waarop jij wil reageren]' in en als je de reactie plaatst wordt dit een linkje naar de betreffende reactie.

Schermafbeelding reacties taggenZie hierboven hoe het eruit ziet als je reageert op een reactie


Een verzameling van alle reacties op alle artikelen vind je gesorteerd van meest recent naar oud als je op ‘Reacties’ klikt. Die knop verwijst je naar de overzichtslijst met alle reacties.

De reactie-functie van Foodlog is bedoeld om gesprekken plaats te laten vinden waarin lezers onder andere hun mening kunnen geven, feiten kunnen aandragen en andere reageerders iets bij te kunnen brengen. Dit brengt verantwoordelijkheden voor iedereen met zich mee. In de reacties gedraagt een ieder zich volwassen, het is geen plek om gezellig te kletsen.

Storende reacties
De meeste reacties op Foodlog zijn leuk om te volgen en geven interessante informatie. Mocht jij een reactie tegenkomen die jij niet gepast vind, is er de mogelijkheid om dit kenbaar te maken aan de schrijver van de betreffende reactie. Helemaal onderaan het veld met alle reacties staat een knop 'Ik vind een reactie niet OK'. Als je hierop klikt, krijg je verdere uitleg. Door op de profielfoto te klikken bij de jou storende reactie kom je bij het profiel van de schrijver. Via de afgeschermde mailfunctionaliteit kun je hem of haar direct uitleggen wat je stoort zonder dat het gesprek zelf er last van heeft. We denken met deze functionaliteit een oplossing te vinden voor onleesbare en niet op inhoud gerichte interactie. Maak hier vooral gebruik van!

Fotocredits: 'Two birds', Pixabay