Biografie

Willem Lageweg is mede oprichter en kwartiermaker van de Transitiecoalitie Voedsel (http://www.transitiecoalitievoedsel.nl). Hij vindt dat de nadelen van het huidige landbouw- en voedselsysteem de voordelen ervan gaan...

Willem Lageweg is mede oprichter en kwartiermaker van de Transitiecoalitie Voedsel (http://www.transitiecoalitievoedsel.nl). Hij vindt dat de nadelen van het huidige landbouw- en voedselsysteem de voordelen ervan gaan overheersen. Hij was tot 1 juli 2016 directeur-bestuurder MVO Nederland. Boerenzoon en vegetariër. Vanaf 1996 nauw betrokken bij allerlei MVO-initiatieven, zowel bij de Rabobank (tot 2006) als in diverse nationale en internationale netwerken en commissies op dit gebied.
Trots op Nederlandse agrofoodsector en vooral op de koplopers op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Bezorgd over hoge footprint en uitstoot van hele voedselketen en over frequente incidenten en maatschappelijke kritiek. Verwacht van vooral de grote spelers in de sector meer visie, ambitie, leiderschap en verbindend vermogen. Pleit voor integrale aanpak en systeeminnovatie (meervoudige waardecreatie ipv eenzijdig focus op volume, lage prijs en technologie).

Bericht versturen voltooid.

sluit
Je bericht is succesvol verstuurd.