Met het oog op het versterken van de eindredactie én het zwangerschapsverlof van één van de redacteuren (28 uur per week), is Foodlog per direct op zoek naar een:

Meeschrijvende (eind)redacteur m/v

We zoeken een 'nieuwsgierige' persoonlijkheid. Iemand die zich niet laat afschrikken door de harde wetenschap achter voeding en landbouw, beschikt over een vlotte pen en een gezond gevoel voor cijfers. Ben jij iemand die:

  • je hand niet omdraait voor een een steady schrijfproductie van kwalitatief hoog niveau die de Foodloglezers weet te raken

  • teksten inhoudelijk en tekstueel zo kan redigeren dat stijl en logica op Foodlog passen

  • in staat is uit de informatieovervloed precies die onderwerpen op te pikken die tot een diepergaand gesprek uitnodigen

  • checkt of waar is wat beweerd wordt

  • niet bang is om nieuws te debunken of van een stevige kritische noot te voorzien?

Laat dat dan maar eens zien en klim in de pen vóór 21 juni a.s.

Achtergrond, opleiding en ervaring zijn minder belangrijk dan een grote mate van nieuwsgierigheid en scherpte van geest, om het naadje van de kous te willen weten of te achterhalen. De logica van een argument doorzien en neer kunnen zetten in een tot lezen en reageren uitnodigend artikel is je tweede natuur. Het onderhouden van en uitnodigen tot een gesprek (in de ‘draad’) moet je durven. Waarschijnlijk ben je een taalvaardige bèta.

Leren, delen en deelnemen aan het gesprek zijn de pijlers van Foodlog en daarom staan we voor alle serieus geïnteresseerden open.

Wat zijn de verwachtingen vanuit Foodlog:
- scherpe blik op de wereld en kijk op het nieuws
- gevoel voor actualiteit en vooral ook 'wat er in de lucht hangt'
- belangstelling voor en/of achtergrond in landbouw, voedselvraagstukken, energie, water
- goede research-kwaliteiten, dol op uitzoeken-hoe-iets-zit
- uitstekende schrijfvaardigheid, foutloos Nederlands
- redigeervaardigheden om andermans teksten nóg beter te kunnen maken
- snel kunnen schakelen
- (wetenschappelijke) inhoud 'vertalen' in vlot te begrijpen inhoud
- full time en flexibel, maar niet 9-tot-5

Wat zijn de taken:
- redactiewerkzaamheden (bijhouden van het nieuws, selectie, prioritering, briefing, research, beeldredactie, opmaak in cms)
- actieve rol in de stukkenplanning en managen externe bijdragen
- schrijven van korte en lange artikelen waar we als Foodlog zelf nieuws mee maken (interviews, reportages, langere stukken)
- eindredactie op alle aangeleverde stukken (van andere redactieleden en gastschrijvers)

Wat wij bieden:
Een uitdagende journalistieke baan in een snelgroeiende organisatie en binnen een fijn en ambitieus team.
Goede arbeidsvoorwaarden, thuiswerken behoort tot de mogelijkheden (in coronatijden aanbevolen).
Foodlog houdt kantoor in de Mauritskazerne te Ede, pal naast station Ede-Wageningen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cécile Janssen, coördinerend eindredacteur Foodlog, cecile@foodlog.nl, mobiel 06 10528148.

Stuur Cécile uiterlijk maandag 21 juni 2021 je motivatie en cv.

Fotocredits: Team Foodlog, Mauritskazerne, juni 2021, FL Media