Supermarkten moeten vooral bananen weggooien. Dat blijkt uit een onderzoekje van de Karlstad Universiteit in Zweden. Consumenten willen vlekkeloos gele bananen eten, en gruwen van een bruine schil. Toch is de banaan eetbaar van heldergroen tot volledig zwart. Wel ontwikkelt zich de smaak: hoe ‘zwarter’ de banaan, hoe hoger het suikergehalte en hoe zoeter de smaak dus. De meerderheid van consumenten wil zijn banaan toch het liefst vers, groen en rauw. Supermarkten gooien daarom bananen met de eerste bruine vlekjes al weg, want niemand koopt ze meer. Japanners hebben niets tegen een gevlekte schil; voor hen is het een teken dat de banaan lekker rijp begint te worden. Japanners kennen ook de nieuwe Mongee-banaan die je met een lekker gevlekt, maar dun en zacht, schilletje en al kunt eten.
Nog 5
Je hebt 0 van de 5 kado-artikelen gelezen.
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook