Wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology ontwikkelden LiquiGlide, een coating voor bijvoorbeeld de binnenkant van ketchupflessen. Liquiglide zorgt ervoor dat ook de laatste restjes ketchup makkelijk uit de fles komen. Het onderzoek was oorspronkelijk gericht op industriële toepassingen waarbij supergladde oppervlakten van belang zijn. Gedacht werd aan het tegengaan van ijsvorming op vliegtuigvleugels en het vervolmaken van de efficiency waarmee stoomturbines en ontziltingsinstallaties functioneren. De techniek blijkt echter ook te werken bij gebruik in onder meer ketchupflessen en tandpastatubes. De coating is ongevaarlijk om binnen te krijgen en smaakvrij.
MIT - Novel slippery surfaces: Improving steam turbines and ketchup bottles
Lees ook
- 3 Autorijden op kliekjes 23 mei 2019
-
10
+Lelijke soep met een goed gevoel nu ook bij Albert Heijn 10 okt 2018
-
1
+‘Verspilling is Verrukkelijk’ tegen voedselverspilling 14 mrt 2018
- 0 Sainsbury’s verlaagt ambitie voedselverspillingsreductie 9 mrt 2017
- 0 Eerste Britse anti-voedselverspillingssuper geopend 23 sep 2016
- 1 Inhouden reserveringskosten restaurant goed voor dubbele winst 29 feb 2016
- 1 Voedselverspilling: consument is aan de beurt 13 jun 2015
- 1 Grootste deel afval in de VS bestaat uit voedsel 24 sep 2014
- 0 Crisis laat Frankrijk strijd tegen voedselverspilling inzetten 7 jan 2014
- 8 ‘Maak verspilling supers openbaar’ 1 feb 2013
""De coating is ongevaarlijk om binnen te krijgen en smaakvrij. ""
Dat zeggen ze NU, maar hoe zit het over langere tijd als men het heel veel binnen heeft gekregen via de fles?