Het Amerikaanse bedrijf Impossible Foods, dat plantaardige ham- en cheeseburgers maakt, neemt een nieuwe fabriek in gebruik. De capaciteit van de fabriek ligt 250 keer hoger dan de huidige. De nieuwe productielocatie gaat maandelijks 450.000 kilo plantaardige hamburgers produceren, genoeg voor 4 miljoen mensen. Voor de 'Impossible Burger' is 75% minder water en 95% minder land nodig dan voor een burger van vlees. De productie bespaart bovendien tot zo’n 87% broeikasgasuitstoot. Dat meldt Duurzaam Bedrijfsleven.
Duurzaam Bedrijfsleven - Fabriek voor 450.000 kilo plantaardig 'vlees' per maand
Lees ook
-
6
+Beurslieveling Beyond Meat duikt omlaag 22 okt 2021
-
1
+Vegetarisch broodbeleg is niet vet, maar te zout om gezond te mogen heten 5 apr 2020
-
17
+Amerikaanse vleessector pakt imitatie hamburger aan 10 dec 2019
-
0
+Vegetarische Slager stand-in voor de Impossible Whopper bij Burger King in de EU 13 nov 2019
- 0 Gefrituurd vegetarisch varken 20 feb 2019