Tot nog toe flopte vlees dat deels is verdund met plantaardige eiwitten keer op keer. Consumenten wilden er niet aan en vonden het nep en minderwaardig. Toch herintroduceert fabrikant Enkco dit najaar hybride vlees op de markt. Ook Schouten Europe en Lactotrade zien kansen in deze markt. De 'pioniers van toen' staan weer te trappelen om hybride vlees op de markt te brengen, meldt de LevensmiddelenKrant. In een interview leggen de pioniers uit waarom hybride vlees nu wel een succes gaat worden: consumenten snappen inmiddels waarom ze minder vlees moeten eten. Nu weten ze dat het goed is en vinden ze het juist niet minderwaardig meer.
LMK - 'De tijd is rijp voor hybride vlees'
Lees ook
-
74
+Vleesvervangerfabrikant Meatless in Duitse handen 19 mei 2022
-
21
+‘Vleesvervanger is niet altijd gezonder, maar dat hoeft ook niet’ 1 apr 2021
-
1
+Parlement stelt ontknoping #schnitzelgate uit 21 okt 2020
-
17
+Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen 7 okt 2020
-
1
+Vegetarisch broodbeleg is niet vet, maar te zout om gezond te mogen heten 5 apr 2020
-
12
+Nederland in top-3 exporteurs van ‘synthetisch vlees’ 8 okt 2018
-
1
+In de Week Zonder Vlees kochten we vleesvervangers en kip 1 mei 2018
-
3
+Duitse grootslachter verliest zijn trek in vegetarisch vlees 18 apr 2018
-
25
+Vegaburgers net zo lekker als vleesburgers maar beter voor de wereld 25 okt 2017
-
0
+Zwanenberg kiest strategisch voor vegetarisch 12 sep 2017