22 Vestigingen tijdelijk gesloten voor 'modernisering'
McDonald's heeft in Rusland te stellen met de voedselveiligheidstoezichthouders. Na een reeks van inspecties door de voedselveiligheidsbewaker Rospotrebnadzor - die in augustus meldde E.coli en andere gevaarlijke bacteriën aangetroffen te hebben in McDonald's producten - heeft McDonald's laten weten 22 vestigingen tijdelijk te sluiten teneinde ze te moderniseren, schrijft The Moscow Times.

Op zoek naar kwalitatief hoogwaardige grondstoffen
Maar McDonald's voegde daar nog een nieuwtje aan toe: als gevolg van de importstop op agrarische producten uit de EU en VS, haalt het hamburgerconcern twee salades van het menu. Het bedrijf moet daar namelijk eerst nieuwe leveranciers voor vinden. De Russische woordvoerder van McDonald's, Oksana Belaychuk, zei tegen persbureau TASS dat "de kwaliteit van de producten die we in onze salades verwerken niet in overeenstemming is met de eisen waar wij en onze leveranciers [van vóór de ban] tevreden over zijn". Geen Ceasar- of vegetarische salades dus meer voor de Russen.

'Inspecties zijn effectief', zegt Doema-lid
Naar verluidt zou Rospotrebnadzor tegen 80 individuen en bedrijven 'administratieve procedures' zijn gestart. Het Russische Doema-lid Roman Khudyakov toont zich daar erg tevreden over. "In de toekomst zullen we evenmin toestaan dat onze burgers worden vergiftigd", citeert The Moscow Times.

Het is een pot-verwijt-de-ketel oorlog geworden. Waar de voedselwaakhond met sanitaire maatregelen de voedselban verder oprekt, zegt McDonald's ijskoud dat het bedrijf onvoldoende kwaliteit in Rusland kan inkopen.

Fotocredits: 'Caesar Salad', Ernesto Andrade
Dit artikel afdrukken