2
Fotocredits: 'Hold your pee and poo', Canal It Up

FlashNiet plassen als het regent

Een wit verkeersbord met een rode rand, daarop een pictogram van een mannetje en een vrouwtje die nodig naar de wc moeten, en daaronder een regenwolk. Ofwel: “Hou je pipi en kaka in terwijl het regent”. Dat is de boodschap die de Brusselse actiegroep Canal It Up wil overbrengen om de vervuiling van de rivier de Zenne en het Brusselkanaal tegen te gaan. De capaciteit van het riool blijkt onvoldoende om bij hevige regenval én het rioolwater én het regenwater af te voeren. In Brussel alleen al zijn er zo'n 90 'overstortplaatsen', waar het de rioleringen bij regenval het teveel aan rioolwater rechtstreeks in de rivieren lozen. Uiteraard is het verkeersbord een ludieke, ironische actie. Maar het onderliggende probleem is wel degelijk serieus. En dus geeft Canal It Up een tiental tips om niet naar de wc te hoeven. Van alle drankjes uit het zicht tot weghalen van het toiletpapier.

Nieuwsblad - Nieuwe borden in het straatbeeld: ?Wacht met wc-bezoek tot na de regen? , 12 mei 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #2
  • 21 mei '22
  • 9:14

Juist Astrid. Plus het (ook ouderwetse) idee dat het niet geeft om als het regent wat riool in de beek te lozen, wordt meteen goed verdund. Dat was echt standaard vroeger!

Astrid Spijkers
  • #1
  • 12 mei '22
  • 13:47

Het zou beter zijn om de riolering eens te gaan verbeteren. Met de groei van de steden door de eeuwen heen zijn er alleen maar meer mensen en wc's gekomen, maar de riolering wordt zelden naar gekeken blijkt.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.