Tot nog toe flopte vlees dat deels is verdund met plantaardige eiwitten keer op keer. Consumenten wilden er niet aan en vonden het nep en minderwaardig. Toch herintroduceert fabrikant Enkco dit najaar hybride vlees op de markt. Ook Schouten Europe en Lactotrade zien kansen in deze markt. De 'pioniers van toen' staan weer te trappelen om hybride vlees op de markt te brengen, meldt de LevensmiddelenKrant. In een interview leggen de pioniers uit waarom hybride vlees nu wel een succes gaat worden: consumenten snappen inmiddels waarom ze minder vlees moeten eten. Nu weten ze dat het goed is en vinden ze het juist niet minderwaardig meer.
Lees ook
- 14 Eten we binnenkort toch eendenkroos? 14 jun 2024
-
1
+De eiwittransitie: samen op zoek naar een nieuwe balans 26 apr 2022
-
17
+Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen 7 okt 2020
- 1 Vegetariërsdag verdwijnt van de kalender 1 okt 2020
-
4
+Vion overweegt vegetarische producten 28 mrt 2019
-
12
+Nederland in top-3 exporteurs van ‘synthetisch vlees’ 8 okt 2018
-
1
+In de Week Zonder Vlees kochten we vleesvervangers en kip 1 mei 2018
-
3
+Duitse grootslachter verliest zijn trek in vegetarisch vlees 18 apr 2018
-
4
+Albert Heijn helpt Belgen minder vlees te eten 2 mrt 2018
-
0
+Zwanenberg kiest strategisch voor vegetarisch 12 sep 2017