Dat meldt GlobalMeatNews. Het bedrijf AMK Metal Fzco uit Dubai gaat Zuid-Kazachstan voor $30 miljoen een veebedrijf bouwen op 2.000 hectare geïrrigeerde grond en 17.000 hectare grasland. De bedoeling is daar 20.000 runderen te houden. Voor de slacht en verwerking is een 5 hectare groot gebied voorzien in de industriezone bij Ordabasy. Daar moet 5.000 ton hoog-kwalitatief rundvlees met halalcertificering geproduceerd gaan worden.

Het complex moet vooral rundvlees voor de export gaan opleveren. De halalcertificering zorgt er voor dat het vlees een hogere prijs zal opbrengen. De fabriek zal ook vee van lokale veehouders verwerken, waarmee ook zij de gelegenheid krijgen hun producten - voor een hogere prijs - te exporteren. Kazachstan trad vorig jaar toe tot de Wereldhandelsorganisatie en is inmiddels met China, Iran en Saoedi-Arabië in gesprek over de mogelijkheden om vlees naar die landen te exporteren.

Volgens de Kazachstaanse autoriteiten is het land momenteel zelfvoorzienend in rundvlees. De extra productie van de halal-fabriek zal voor de export ingezet worden. "Landbouwexport kan een belangrijk middel zijn om de economie te ontwikkelen", zegt de voor investeringen en ontwikkeling verantwoordelijke minister, Asset Issekeshev. "De grootste nadruk zal daarbij op hoogkwalitatief halal en biologisch voedsel liggen. Kazachstan kan in die sector een belangrijke nichepositie innemen."
Global Meat News - Largest halal beef farm to be built in Kazakhstan
Reageer
  • Deel
Druk af