Bacardi wil dat de Amerikaanse overheid een besluit tot het toekennen van de rechten van het Havana Club label aan Cuba, terugdraait. Dat meldt de BBC. Hiermee lijkt er nog geen eind te komen aan de strijd tussen Bacardi en Cuba om de rechten op de naam Havana Club.

Bacardi voert al jaren een juridische strijd met de Cubaanse overheid en drankengigant Pernod Ricard die eigenaar is van het merk Bacardi. Pernod Ricard heeft de wereldwijde handelsrechten van Havana Club in handen, behalve die rechten in de VS.

Cubaanse verzoeken om deze rechten te verkrijgen werden telkens door het US Office of Foreign Assets Control (OFAC) afgewezen. Nu de betrekkingen tussen beide landen aan het verbeteren zijn, honoreerde het OFAC een nieuw Cubaans verzoek alsnog. Afgelopen januari kende de Amerikaanse overheid de rechten op de naam Havana Club toe aan de Cubaanse overheid. Zodra het embargo is opgeheven, mogen ze het merk uitbaten.

Destilleerder Bacardi is not amused. Sinds de jaren 90 verkopen ze in de VS rum onder de naam Havana Club. De familie Bacardi verliet Cuba in 1960, toen Fidel Castro aan de macht kwam. Naar eigen zeggen hebben ze het Havana Club label gekocht van de oorspronkelijke makers, de familie Arechabala. Volgens Eduardo Sánchez, juridisch adviseur van Bacardi, handelt de Amerikaanse overheid in strijd met de wet en moeten ze het besluit terugdraaien.
BBC - Bacardi and Cuba fight for rights to Havana Club label - BBC News
Reageer
  • Deel
Druk af