Amazon gaat in Groot-Brittannië de dagelijkse boodschappen leveren. Daarvoor sluit de online retailer een overeenkomst met de vierde supermarktketen van het land, Morrisons.

Klanten met een Amazon Prime of Amazon Pantry abonnement kunnen vanaf de komende maanden ook boodschappen bestellen uit het verse, koelverse en diepvriesassortiment van Morrisons. De afgelopen tijd werd in de markt al gespeculeerd over de mogelijkheid dat Amazon in Groot-Brittannië Amazon Fresh zou uitrollen, de versboodschappendienst die het bedrijf in de VS opgezet heeft. Dat zou een extra bedreiging vormen voor de Britse supermarkten, die in een hevige concurrentieslag en prijzenoorlog zijn verwikkeld.

Met de nu aangekondigde overeenkomst steekt Morrisons de concurrentie de loef af: "De combinatie van onze ervaring met vers en de expertise van Amazon op het gebied van online en logistiek is pakkend. Dit is een leveranciersovereenkomst met een laag risico en weinig kapitaalsinvestering, die laat zien welke mogelijkheden wij hebben ons bedrijf te verbreden."

Amazon zou ook plannen hebben in Europa een maaltijdenbezorgdienst op te zetten. Dat leiden analisten af uit de vragen die Amazon zijn Britse klanten stelt, meldt IB Times.
UK Reuters
Reageer
  • Deel
Druk af