De Australische alcoholindustrie is afhankelijk van mensen die meer dan 4 glazen alcohol per dag drinken. Die groep ‘super-consumenten’ zorgt voor 75% van de omzet.

Meer dan 3,8 miljoen Australiërs drinken gemiddeld meer dan 4 glazen per dag, wat twee keer meer is dan de Australische richtlijn aanbeveelt. 1,9 miljoen mensen drinken meer dan 6 glazen per dag. Hoewel de veeldrinkers maar 20% van de bevolking boven de 14 jaar uitmaken, zijn zij verantwoordelijk voor 74,2% van de totale hoeveelheid geconsumeerde alcohol per jaar. Dat maakt deze groep van grote waarde voor de alcoholindustrie.

Dit blijkt uit een rapport van de Foundation for Alcohol Research and Education. Als de veeldrinkers zich aan de in de richtlijnen aanbevolen hoeveelheden zou houden, leidt dat tot een terugloop van de nationale alcoholconsumptie met 39%.

“Deze kennis verklaart waarom de alcoholindustrie weigert mee te werken aan beleidsmaatregelen die ervoor moeten zorgen dat mensen zich aan de alcoholrichtlijnen gaan houden,” aldus het rapport. Mike Daube van de Foundation for Alcohol Research and Education pleit voor actie: “Er zijn sterke interventies nodig vanuit de overheid, zowel in de vorm van belastingen als beleid op de marketing van alcohol.”
The Guardian - Alcohol industry relies on risky drinkers for profits, report says
Reageer
  • Deel
Druk af