Zo’n 70% van het zout dat Amerikanen dagelijks binnenkrijgen komt uit in supermarkten of restaurants gekocht eten. Het zelf gehanteerde zoutvaatje speelt maar een beperkte rol. Amerikaanse onderzoekers bekeken het eetpatroon van 450 Amerikaanse volwassenen. Gemiddeld kregen ze 3,5g natrium binnen (dat komt overeen met 8,75g zout); ruim meer dan de aanbevolen 2,3g per dag. Eten dat niet thuis was klaargemaakt was de belangrijkste bron met ruim 70%, gevolgd door natrium dat van nature in voeding voorkomt (14%). Natrium dat thuis bij het koken werd toegevoegd telde maar voor 5,6% mee en zout wat tijdens het eten over de maaltijd gestrooid wordt voor 4,9%. “Mensen vertellen dat ze minder zout moeten gebruiken, is niet genoeg”, zegt onderzoeker Lisa Harnack. “De primaire focus om mensen minder zout te laten eten moet liggen op commercieel bewerkte voeding en het eten in restaurants."
ScienceDaily
Lees ook
-
9
+Meer kalium maakt voedingszout een stuk gezonder 11 sep 2021
-
0
+‘Im Holland fritiert, im Deutschland serviert’ en vliegtuigeten in de supermarkt 26 okt 2020
-
26
+Een normaal mens kan gewoon zout eten 10 aug 2018
-
13
+Culinair ontdekt: Zoutpolitie 6 jun 2018
-
0
+70% zout in voeding komt van buitenshuis 12 mei 2017
- 0 Verplichte New Yorkse zoutwaarschuwing tijdelijk opgeschort 3 mrt 2016
- 16 Ook Nederlands restauranteten ongezonder dan fastfoodmaal 25 jul 2015
-
2
+Restaurant niet gezonder dan Burger King of McDonald’s 22 jul 2015
- 3 Vlaamse peuters krijgen teveel zout voorgezet 13 jan 2015
- 18 The war on Salt 28 mrt 2012
Zout: het goedkoopste "kruid" en smaakmaker dat er is. Dat verklaart alles.
Is dit een bijzondere conclusie voor een land dat het grootste deel van zijn voeding bereid koopt?