De ontwikkelingen op het gebied van voedsel en voeding gaan razendsnel. Wetten en regels lopen altijd achter. De publieke opinie wordt niet bepaald door wat mag van de wet- en regelgeving maar door opvallende geluiden in de media. Die geluiden hebben bovendien hun invloed op commerciële kansen en productontwikkeling. Niettemin: de handhavende autoriteit heeft vooralsnog alleen wetten en jurisprudentie als handvat voor haar opereren.

Voedsel moet veilig zijn. Wat is veilig volgens de wet? En wat vindt de publieke perceptie veilig? Ngo’s, consumenten en activistische wetenschappers hebben regelmatig een heel andere mening dan de wetgever en de wetshandhaver. Dit levert een spanningsveld op voor zowel voedselprofessionals als de NVWA. Datzelfde spanningsveld vertaalt zich in spanningen tussen de Kamer en de regering.

Vorig jaar organiseerden Foodlog en Sdu de eerste editie van dit congres, waarin Jan Meijer het congres opende als dansende bokser in de ring. Joost van Hilten was erbij voor het door Sdu uitgegeven blad WAAR&WET, en schreef er dit verslag over.

Sessies
De parallelle sessies zullen ingaan op de wet- en regelgeving, de publieke moraal, en het spanningsveld omtrent de volgende onderwerpen:
- Pesticiden
- Dierenwelzijn
- Brexit
- Digitalisering
- Gezondheid

Op de website van het congres worden de sprekers bekend gemaakt.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Voor wie?
Marketeers, juristen, product managers, category managers, qulity managers en medewerkers, health & safety managers en medewerkers, inkoopmanagers en directieleden van voedselverwerkende en verkopende bedrijven. Voedselveiligheidsmanagers, productintegriteitsmanagers, reclamebureaus werkzaam voor de levensmiddelenindustrie. Juristen en advocaten levensmiddelenrecht. Rechters, officieren van justitie en rechtswetenschappers. Riskmanagers van beleggingsfondsen die input zoeken voor nieuwe marktkansen, NGO’s, overheden en toezichthouders.

Informatie
Datum: 6 december 2018
Tijd: 9.30 uur tot 18.00 uur
Locatie: Utrecht, Stadion Galgenwaard Herculesplein 241, 3584AA
Website: www.jaarcongresvoedselveiligheid.nl
Kosten Foodlog-leden: €299, inschrijven kan hier.
Kosten niet-leden: €345 (€50 vroegboekkorting tot 1 november 2018) inschrijven kan hier.

Je bent al Foodloglid voor €50 per jaar of €5 per maand. Naast korting voor dit congres, krijg je gratis toegang tot de Foodlog-dag, Foodlog-lezingen en -debatten. Word nu lid, via je profiel.
Dit artikel afdrukken