Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat televisiekoks zich niet altijd aan de hygiënevoorschriften houden. Onderzoekers van de universiteit van Massachusetts analyseerden 39 afleveringen van 10 verschillende kookprogramma’s. In 50-88% van de afleveringen maakten de chefs fouten op het gebied van persoonlijke hygiëne, in 85-100% van de afleveringen ging het mis met het gebruik van handschoenen en ook ging het in 93% van de afleveringen mis met tijd/temperatuurcontrole. In 13% van de afleveringen benoemden de chefs voedselveiligheidshandelingen. Volgens de onderzoekers moeten tv-koks de mogelijkheid die zij hebben om kijkers dingen te leren over voedselveiligheid beter benutten.
Medical Daily - TV Cooking Shows May Be Bad For Your Health
Lees ook
- 0 Kookprogramma helpt kind gezonder eten 7 jan 2020
-
0
+Jamie Oliver steekt geen geld meer in een tweede redding van zijn Italiaanse restaurants 28 okt 2018
- 1 Cublend houdt ongewenste allergenen uit je buurt 23 sep 2016
- 2 Bezuinigen bij de publieke omroep? 21 apr 2016
-
2
+Kookprogramma’s maken dik 20 mrt 2015
- 1 Jamie Oliver is al lang niet meer ‘naked’ 16 okt 2014
- 4 Het jongste Chinese voedselschandaal: ‘stink-noedels’ 15 jun 2014
- 0 Belgische ‘NVWA’ moet inspectieverslagen openbaar maken 22 mei 2014
- 1 Supermarkten kijken naar TV-kok Jeroen Meus en kopen dan pas in 5 apr 2012
- 1 Culinair Ontdekt: Bacteriën 11 sep 2011
Ach, moet je hier 24kitchen eens opzetten en dan naar onze hollandse koks kijken.........