In Groot-Brittannië mag een aantal grote retailers en restaurants de komende 3 maanden zelf hun eigen voedselveiligheid in de gaten houden. De Britse toezichthouder Food Standards Agency (FSA) vergelijkt in deze pilot de data die de bedrijven zelf verzamelen met de data van inspecties. Op die manier wil de FSA ervoor zorgen dat er elke dag aandacht is voor voedselveiligheid en -authenticiteit en niet alleen tijdens inspecties. Critici vinden dat de pilot een gevolg is van besparingen bij de FSA en dat de timing weinig opportuun is gezien het paardenvleesschandaal uit 2013.
FoodSafetyNews - UK food safety pilot program lets some stores, pubs police themselves | Food Safety News
Lees ook
- 0 Schone keuken in slechts kwart Brusselse horeca 14 apr 2022
-
6
+Pandemiejaar laat ongekende daling voedselinfecties zien 29 sep 2021
-
3
+Zo werkt Frankrijk aan voedselvertrouwen 18 aug 2017
- 0 Openbare rapportcijfers verbeteren hygiëne horeca 28 sep 2016
-
1
+Volledig uitbannen voedselfraude ‘utopie’ volgens NVWA 27 sep 2016
- 0 Amerikaanse FDA treft ‘wantoestanden’ aan in Whole Foods keuken 17 jun 2016
- 0 Belgisch Foodweb maakt inspectieresultaten (deels) openbaar 1 jul 2015
- 8 Pasteibakster tegen NVWA: dienstpoes beter dan muizengif 17 mei 2015
- 42 Steekproef: 57% Italiaans vlees is wat anders 2 apr 2015
- 0 Slagerij Jamie Oliver dicht wegens slechte hygiëne 10 mei 2014