0
Fotocredits: 'Dishwasher', Kahlid Mahmood, Wikimedia

FlashSchone keuken in slechts kwart Brusselse horeca

Van de drie Belgische gewesten is het in Brussel het slechtst gesteld met de naleving van de hygiëneregels in de horeca. Slechts een kwart van de hoofdstedelijke horeca-uitbaters kreeg na inspectie een voldoende, 28% kreeg een proces-verbaal van voedselveiligheidsagentschap FAVV (de Belgische NVWA) aan de broek wegens ernstige overtredingen. Mogelijk doordat Brussel veel eetgelegenheden kent met zaakvoerders die de taal niet machtig zijn. Een goed excuus om niet te voldoen aan voedselvoorschriften. In Wallonië en Vlaanderen voldeed in 2020 ongeveer de helft van de horeca-ondernemers aan de hygiëneregels. 10% ontving een proces-verbaal.

De FAVV nuanceert de cijfers: 'in de grote meerderheid van de gevallen gaat het om kleine details'. Slechts 182 van de bijna 10.000 onderzochte zaken moesten de deuren direct sluiten. In Nederland zijn sinds 2020 de inspectieresultaten van de NVWA openbaar en kun je allerlei details inzien.

De Standaard - Amper helft van de horecazaken krijgt positief resultaat bij voedselinspectie, in Brussel nauwelijks een kwart, 14 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.