Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashZelfrijdende auto bij uitstek geschikt voor Nederland

Omdat overal witte strepen zijn getrokken op Nederlandse wegen en omdat de meeste verkeersborden ook voor een robot te begrijpen zijn, komt Nederland het meest van alle landen in de wereld in aanmerking voor zelfsturende en zelfingrijpende auto’s. Ook omdat, zegt onderzoek, Nederlanders er eigenlijk al helemaal klaar voor zijn.

BNR - 'Nederland gunstigste land ter wereld voor zelfrijdende auto', 12 feb 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument
  • #2
  • 13 feb '19
  • 19:13

Zelfrijdende auto's in Nederland, onbegonnen werk. Nemen we allemaal een zelfrijdende auto, moeten de snelwegen bij de huidige verkeersdichtheid 5x zo breed worden.

In tegenstelling tot gewone auto's houden zelfrijdende auto's wél afstand, en wel 72 meter minimaal bij 120km/h, uitgaande van een reactiesnelheid van 0 en droog wegdek. De 'stopafstand' van een gewone auto bij 120km/h is 108 meter, ruim de afstand tussen 2 hectometerpaaltjes!
Dat we allemaal nog rijden is het gevolg van bumperkleven waar niet op wordt gecontroleerd en waar je niet meer aan ontkomt. Berekenen voor andere snelheden: Auto examens.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, . . .
  • #1
  • 13 feb '19
  • 18:17

Wordt tijd voor zelfreinigende hersens van die bedenkers hiervan.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Je moet ingelogd zijn om te reageren en duimen uit te kunnen delen.

Log nu in! Heb je nog geen account, meld je dan nu aan!

Lees Gespreksregels, de 'appeltjes' & de ambitie van Foodlog voor meer informatie over hoe je dit doet en hoe je je bijdrage aan Foodlog kleur kunt geven.