1
Fotocredits: 'Saltwater Crocodile', Parks Australia

FlashZeekrokodil dol op varken

De zeekrokodillenpopulatie in de Australische deelstaat Northern Territory is sinds de jaren '70 geëxplodeerd. Van een paar duizend exemplaren zijn er nu meer dan 100.000. Dat is verrassend, want langs de kust en in de moerassige riviermondingen (de 'floodplains') komen niet genoeg grote vissen of waterdieren voor om die toename te verklaren. Uit krokodillenbottenonderzoek blijkt dat de dieren van watervoedsel zijn overgestapt op landvoedsel. Ze lusten maar al te graag een wild varkentje. En die zijn er zat, daar in Noord-Australië. Of de wilde varkenspopulatie te lijden heeft onder de krokodillenexplosie? Dat weten de onderzoekers niet. Het is onbekend hoeveel wilde varkens er zijn.

The Guardian - Swine dining: crocodiles are thriving in the NT and it could be because of feral pigs, 28 apr 2022
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Harry van den Burg
Harry van den Burg Land- en tuinbouw
  • #1
  • 29 apr '22
  • 11:27

De Guardian heeft het over "feral pigs". Dat zijn dus ontsnapte en verwilderde varkens, geen wilde zwijnensoort. Met de Australische ervaringen met konijnen in het achterhoofd, denk ik dus dat er hier waarschijnlijk een nieuw natuurlijk evenwicht aan het ontstaan zou kunnen zijn....

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.