3
Fotocredits: 'Carrots', wburris

FlashWortels met water in plaats van taart op kantoor

Het was de grote gezondheidsrel van de afgelopen week. Trakteren op taart of gebak op kantoor is net zo schadelijk voor de gezondheid van collega's als (vroeger) een sigaret opsteken en hen via de rookwalm passief laten meeroken. Dat zei professor Susan Jebb, voorzitter van de Britse voedselautoriteit Food Standards Agency in een interview in The Times. Op persoonlijke titel, niet helemaal officieel.

"Als niemand op het werk op taart zou trakteren, zou ik overdag geen taart eten, maar omdat mensen taart meebrengen, eet ik taart." Dat is een keuze, zegt Jebb, zoals het ook een keuze was om een rokerige pub binnen te stappen.

Een internetstorm is het effect. Eet dan geen taart, klinkt het in alle toonaarden.

Maar zo werkt het niet, zegt Jebb nou juist. Als die taart er staat, laat niemand zich kennen. Daarom is een werkomgeving met taart minder 'veilig' dan we willen. Sociale druk, gebrek aan wilskracht, de lekkere verleiding (je collega's hebben liever taart dan een tomaat) en te veel suiker maken trakteren op taart gevaarlijk ongezond.

Jebb heeft een punt, zegt gezondheidsdeskundige Lou Walker. In de Britse pers gaat het debat vandaag verder: taart op kantoor moet gewoon verboden worden. Wie nu alvast politiek correct wil zijn trakteert, net als op school, op kleurige wortels uit eigen tuin met een glaasje kraanwater.


Keep cake away from office, suggests food watchdog head, 21 jan 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #3
  • 23 jan '23
  • 15:41

En wat worden de richtlijnen met betrekking tot worteltaart?

Astrid Spijkers
  • #2
  • 23 jan '23
  • 12:34

Maarreeeehhh, als je nu geen peen wil eten en er wordt peen getrakteerd, neem je dat dan ook, gewoon omdat het er staat, zoals met die taart of zeg je dan wel nee????? Ik denk dat de meeste mensen dan hypocriet zijn en idd nee zullen zeggen, want taart is nu eenmaal lekkerder dan een peen.

Carolien Makkink
Carolien Makkink Diervoeding
  • #1
  • 21 jan '23
  • 17:28

Lekker en gezellig (taart!) zijn imho belangrijker voor gezondheid en welzijn dan aan orthorexia grenzende obsessie voor gezond.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.