1
Fotocredits: 'Protestactie tegen glyfosaat', Global Justice Now

FlashWetenschap weet het (ook niet)

Een meerderheid van de bevolking vindt dat wetenschappers bepalend moeten zijn in welke gewasbeschermingsmiddelen veilig zijn en dat dit oordeel niet uit de politiek moet komen. De Nederlandse boeren van LTO Nederland lieten dat onderzoeken en zeggen nu dat de politiek zich er niet meer mee moet bemoeien. Nou wil het toeval dat wetenschappers er al jaren niet uitkomen. Volgens de één is glyfosaat de dood, volgens de ander een zegen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de 'bijenkillers' die bekend staan als neonics. Misschien moeten we de politiek dan maar aan de wetenschap overlaten? Dat heeft wel een nadeel: we hebben niet gekozen voor de lieden die onderzoek doen en daarom wel een mening mogen hebben in situaties waarin 1+1 niet evident 2 is.

Boerenbusiness - 'Wetenschap moet bepalen over gewasbescherming' - Nieuws Gewasbescherming, 28 okt 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Piet Hermus
Piet Hermus landbouw, schrijft wel eens wat
  • #1
  • 30 okt '20
  • 11:14

Het moet toch gaan over de wetenschappelijke consensus? 100% is het nooit. Maar bij 95% zou je in vele gevallen toch moeten kunnen kiezen, zoals bijv. m.b.t. klimaat en klimaatverandering. Waarom dan bij glyfosaat niet?

Ik hou wel van consequent gedrag. Ook in de politiek.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.