2
Fotocredits: ‘Man in white long-sleeved shirt in kitchen’, Pickpic

Flash Perspectief‘Wereld te winnen’, maar de duurzame dinerbon bestaat alvast

Jezelf verwennen met een etentje, maar dan wel passend bij jouw ideeën over duurzaamheid? Of gemakkelijk een duurzaam cadeautje geven? Dat kan binnenkort met de Duurzame DinerBon. Twee weken geleden is een crowdfunding live gegaan om dit initiatief te bewerkstelligen. In de eerste twee weken is 50% van het doelbedrag binnengehaald.

De bon zal te besteden zijn bij restaurants en cafés die zich duurzaam noemen, bijvoorbeeld door vooral plantaardige of biologische gerechten te bieden, te werken met fairtrade of lokale producten of gebruik te maken van duurzaam verpakkingsmateriaal. Op dit moment doen 7 restaurants mee aan het initiatief. Zij staan in een online directory en profiteren van promoties en samenwerkingen met andere duurzame merken.

Volgens initiatiefnemer Hayk Vervoort valt er nog een wereld te winnen op het gebied van duurzaamheid in de horeca. “Met dit initiatief willen we restaurants aanmoedigen om duurzame praktijken te omarmen en consumenten bewust te maken van de keuzes die ze maken als het gaat om voedsel”, vertelt Vervoort aan Duurzaam Ondernemen.

Nieuwe Duurzame DinerBon bevordert duurzaamheid in de horeca en bewuste eetgewoontes bij consumenten - Duurzaam Ondernemen, 20 mrt 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #2
  • 21 mrt '24
  • 20:05

Duurzaamheid verdwijnt als sneeuw voor de zon als je niet lopend of fietsend de de betreffende gelegenheid kan bereiken.

Theo Jonkhart
Theo Jonkhart Anders zou ik het niet zeggen, want sommige zaken liggen vaak nèt even anders en
  • #1
  • 21 mrt '24
  • 19:39

Lijkt duidelijk op een vorm van horeca hersenspoeling.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.