0
Fotocredits: Perrier, Tnarik Innael, via Flickr

Flash PerspectiefWater voor Perrier raakt op

Al 125 jaar zijn de flessen mineraalwater van Perrier een begrip. Volgens moederbedrijf Nestlé gaan er wereldwijd in 144 landen 2,4 miljoen flessen Perrier per dag doorheen, ofwel 28 flessen per seconde. Maar het water raakt op.

De afgelopen jaren kon de groei niet op. In 2002 produceerde de Perrier-bron bij Vergèze in de Gard nog 750 miljoen flessen, in 2016 waren dat er al 1,3 miljard. Nestlé wilde nog meer: 2 miljard flessen in 2020. Dat ging de lokale overheid te ver. De Gard kampte met droogte. Er kwam een prefectoraal decreet. Is het droog, dan moet Perrier de productie met 15% terug schroeven, in een noodsituatie zelfs met 30%. Zoals nu, want in Frankrijk zijn de grondwaterstanden nu al historisch laag. Ineens zijn de productiecijfers 'bedrijfsgeheim'.

Perrier heeft nóg een probleem. De bubbels in de groene bolflesjes worden er achteraf aan toegevoegd - in tegenstelling tot bijvoorbeeld het van nature bubbelende water van Vernière in de Hérault - en ook de CO2 is momenteel schaars. Normaal haalt Nestlé het koolzuurgas uit Oekraïne, aldus France3. Maar ook die stroom is opgedroogd. Geen water, geen CO2, geen Perrier.

FranceTVinfo - Pénurie d'eau gazeuze : sécheresse, manque de CO2, pourquoi les bouteilles de Perrier se font plus rares dans les supermarchés, 20 apr 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.