Verjaardagskorting!
Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog
3
Fotocredits: 'Sparkling wine', Pxhere, CC0

FlashWater versjieken met druivenafval

Voor wijn worden druiven uitgeperst. Pitten en schilletjes blijven over. In de schilletjes zit nog een stofje waar goede eigenschappen aan worden toegeschreven. Het zou gezond zijn. En het kleurt rood. Voeg er wat van toe aan prikwater, doe dat in een indrukwekkende fles en biedt het aan als alternatief voor wijn in restaurants van stand. Dat is het idee. Bedacht in Engeland.

Start-up?s wine grape infused waters to hit UK social scene as ?chic? alcohol alternative, 25 feb 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #3
  • 26 feb '20
  • 21:23

Wat mij betreft kunnen ze er beter iets anders mee doen dan versjieken met water en suiker om het even later weer uit te pjiesen.

- Composteren (wat veel wordt gedaan) of bewust toepassen vanwege de waardevolle inhoudsstoffen.

- De druivenschil, een concentraat van polyfenolen... (Dico du Vin)
Een concentraat van polyfenolen met inbegrip van flavonen, anthocyanen en stilbenen, zoals resveratrol. Van de ongeveer 200 polyfenolen is resveratrol ongetwijfeld de meest interessante molecule voor de gezondheid. In een gram druivenschil zit tussen de 50 en 100 microgram resveratrol.

En de pitten...
Wordt olie uitgeperst, goed voor bakken en braden tot 216 °C. (wikipedia)

Sytske Barkhuis
  • #2
  • 26 feb '20
  • 10:07

Die schappen met kant en klare hapjes zijn aan mij niet besteed...

Roland Nijs
Roland Nijs Drogredeneringen Opruimingsdienst (DOD)
  • #1
  • 25 feb '20
  • 23:01

De kant en klare guacamole in de supermarkt met 5% avocado laat je toch ook staan, toch?

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.