Je zoekt binnen Foodlog, via Google
Menu Foodlog

FlashWater met botersmaak

Technieken om met water iets te maken dat niet klotst, maar in plakjes gesneden kan worden, vinden alsmaar meer toepassingen. Het is voornamelijk water, maar geeft het mondgevoel van boter. Omdat vet voorlopig nog fout gevonden wordt in de voedingswetenschap, durven chemici aan de Cornell University hun boter, die voor 80% (!) uit water bestaat, een 'gezond alternatief' te noemen. Zo hebben makers van kletsnatte vleeswaren (de techniek van tumbling, water toevoegen) het nooit bekeken. Hoe natter hoe gezonder.

ScienceDaily - New, healthier 'butter' spread almost entirely water, 2 sep 2019
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Eric-Jan Hoogendijk
  • #1
  • 4 sep '19
  • 3:22

De oplossing voor ouderen die te weinig drinken maar wel dik roomboter op hun brood met oude kaas wensen. Nu nog water met oude-kaassmaak.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.