Technieken om met water iets te maken dat niet klotst, maar in plakjes gesneden kan worden, vinden alsmaar meer toepassingen. Het is voornamelijk water, maar geeft het mondgevoel van boter. Omdat vet voorlopig nog fout gevonden wordt in de voedingswetenschap, durven chemici aan de Cornell University hun boter, die voor 80% (!) uit water bestaat, een 'gezond alternatief' te noemen. Zo hebben makers van kletsnatte vleeswaren (de techniek van tumbling, water toevoegen) het nooit bekeken. Hoe natter hoe gezonder.
ScienceDaily - New, healthier 'butter' spread almost entirely water, 2 sep 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
De oplossing voor ouderen die te weinig drinken maar wel dik roomboter op hun brood met oude kaas wensen. Nu nog water met oude-kaassmaak.