0
Fotocredits: Food & Drink emoji's, Emojipedia

Flash Dagelijkse KostVoedselemoji’s: trends en geheime codes van Millennials en Gen Z’ers

In totaal zijn er 128 voedselemoji’s. Millennials en Gen Z’ers maken het meest gebruik van die emoji’s. Deze kleine symbolen zijn niet alleen een grappige manier om te communiceren, maar ze onthullen ook veel over onze cultuur en de huidige voedingstrends.

Sommige voedselemoji's fungeren als een soort 'codetaal'. Denk bijvoorbeeld aan de perzik, kersen en aubergine onder geliefden.

Op Tinder neemt de maté-emoji de tweede plek in: het populaire alcoholvrije, cafeïnehoudende drankje dat de groeiende nuchterheidstrend symboliseert.

De felgroene limoen en de bruine paddenstoel zijn kanshebbers om ‘food-emoji van het jaar’ te worden. De limoen staat voor levendigheid en optimisme. De paddenstoel is populair onder verschillende doelgroepen. Van professionals die microdoseren om hun prestaties te verbeteren tot degenen die de schimmels zien als onderdeel van hun gezondere en duurzame levensstijl.

En wat krijg je in 2024 voor symbolen ge-appt? Pernille Kok-Jensen, Head of Insights bij Marketingbureau Fitzroy, voorspelt dat de augurk een virale opmars zal maken. Fermentatie en darmgezondheid zijn populair onder consumenten, en de augurk lijkt daar het symbool voor te worden.

Foodbusiness - Het grote verhaal achter de kleine culinaire iconen - Opinie Pernille Kok-Jensen, 20 feb 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.