1
Fotocredits: 'Freezer Meals', Kathleen Franklin

Flash Dagelijkse KostVoedsel verspillen en tegelijk bezuinigen

Tijdens de feestdagen zijn de tafels in Frankrijk rijkelijk gevuld en de borden overvol. Uit angst om tekort te hebben en goede zorgen voor tafelgasten, slaan veel Fransen wat te veel in voor de kerstmaaltijden. Volgens een enquête van Too Good To Go weten nu al meer dan acht op de tien Fransen dat ze met Kerst en rond de jaarwisseling voedsel zullen verspillen.

Jongeren lijken de grootste verspillers. Terwijl gemiddeld ongeveer 60% van de Fransen zegt meer te kopen dan gewoonlijk, doet 71% van de 18-34-jarigen dit. Maar liefst 14% van de jongeren in deze leeftijdsgroep schat in meer dan een kwart van het eten te verspillen.

Het meest verspilde voedsel? Brood, gevolgd door bijgerechten zoals rijst, pasta, en aardappelen. Ook hapjes zoals toasts en kleine glaasjes met lekkernijen ontkomen niet aan verspilling. Maar ook desserts, vlees, sauzen en snoep verdwijnen in de vuilnisbak.

De studie, gebaseerd op reacties van 1.011 representatieve Fransen van 18 jaar en ouder, laat ook zien dat meer dan 60% hun koopgedrag aanpassen vanwege inflatie. Bijna drie op de tien (28%) willen hun uitgaven voor de feestdagen verminderen, terwijl bijna één op de tien (9%) kiest voor goedkopere producten.

Ook al weet 97% van de respondenten best hoe ze minder voedsel kunnen verspillen, zegt 41% van de ondervraagden dat ze de restjes van hun feestmaaltijden aan familie of vrienden meegeven. Andere populaire anti-verspillingstactieken zijn het invriezen van restjes, het controleren van de koelkast na de feestdagen, en het maken van een betere planning van maaltijden door restjes als onderdeel te gebruiken.

Le Parisien - Huit Français sur dix vont gaspiller de la nourriture pendant les fêtes de fin d?année, révèle une étude, 3 dec 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
james pott
james pott land- en tuinbouw
  • #1
  • 4 dec '23
  • 16:07

Dit snap ik niet.Kan ik niet snappen. Wat is er nou mis aan opwarmen?
Waarom je pie niet bij de koffie? Overgebleven aardappelen, rijst, lasagna weg gooien????
Ik vermoed dat een en ander toch te maken heeft met een gebrek aan fantasie, voorstellings vermogen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.