0
Fotocredits: Ahold Delhaize, FL Media

Flash PerspectiefVlamingen en klimaatactivisten samen tegen Ahold Delhaize

Vlamingen kwamen naar Zaandam voor de aandeelhoudersvergadering van Ahold Delhaize. Belgische vakbonden lieten zich horen. Ze protesteerden luidruchtig tegen de verkoop van 128 Delhaize-winkels, eigenlijk maar het laatste handjevol van de Belgische dochter van het bedrijf.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering overspoelden daarnaast eco-activisten Ahold Delhaize-baas Frans Muller met vragen over het klimaatbeleid van het bedrijf. Muller kreeg zeker twintig keer de vraag of hij zich wil inzetten om de uitstoot van broeikasgassen binnen zeven jaar met 45% omlaag te krijgen ten opzichte van 2019.

Milieudefensie vindt die doelstelling noodzakelijk om de klimaatafspraken van Parijs te halen. Muller liet zich niet verleiden en zei steevast dat hij het houdt bij 37% ten opzichte van 2020. Dat percentage wordt ondersteund door het Science Based Targets Initiative (SBTi) dat vindt dat die doelstelling in lijn is met het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5 graad zoals in Parijs tijdens COP21 afgesproken.

Het Financieele Dagblad schrijft: 'Shame on you, shame on you', klonk het voor de deur van de evenementenlocatie waar de aandeelhouders van Ahold Delhaize bijeen kwamen. Wie naar binnen wilde, moest door een haag van Belgische vakbondsleden met megafoons en fluitjes. 'Franske Muller = zakkenvuller', stond op een van de borden die de demonstranten hadden meegenomen.

Het Financieele Dagblad - Ahold Delhaize doelwit van protest vakbonden en klimaatactivisten , 13 apr 2023
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.