0
Fotocredits: 'Vion', Vion

Flash VoedselketenVion sluit 4 slachthuizen in Duitsland - een ingrijpend besluit

Slachter en vleesverwerker Vion sluit 4 van de 9 Duitse slachtlocaties. De runderslachterij in Altenburg en de hamfabriek Ahlener Fleischhandel zijn verkocht aan concurrent Tönnies en de varkensslachterij in Perleberg is verkocht aan Uhlen. Voor de varkensslachterij in Emstek is geen koper gevonden.

Vion had het al langer moeilijk in Duitsland. Door de uitbraak van de Afrikaanse Varkenspest viel de export vanuit Duitsland naar buitenlandse markten stil. Dat had grote gevolgen voor de omzet. In 2022 liep het verlies zelfs op tot €100 miljoen. Daarnaast hielp de krimp van de Duitse varkensstapel niet mee. Dit leidde tot overcapaciteit en drukte de winstgevendheid.

Toch is de sluiting opvallend. In oktober ontkende Vion nog met de verkoop of sluiting van de locaties bezig te zijn, aldus Food Business.

Vion zegt nu zich niet helemaal terug te willen trekken uit Duitsland. “We blijven toegewijd aan het bouwen van duurzame toeleveringsketens die boeren, klanten en partners met elkaar verbinden," schetst Ronald Lotgerink, CEO van Vion Food Group.

Voor het bedrijf is het een ingrijpende stap: Vion streefde naar een internationale marktpositie als Noord-Europese slachter.

Vion - Vion herziet bedrijfsportfolio in Duitsland ? Vion Food Group, 16 jan 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.