1
Fotocredits: person holding green thermos, Pickpic

Flash Dagelijkse KostVerleidingstactiek Stanley drinkbeker niet zo duurzaam

Metalen thermosflessen zijn populair. Ze zouden een duurzaam alternatief zijn voor plastic, maar of het gebruik ervan nou wel echt zo duurzaam is, is nog maar de vraag, aldus the Guardian.

Stanley, al meer dan een eeuw een groot merk in thermosflessen, wist zichzelf in 2022 goed in de kijker te spelen door gebruik te maken van slimme social media-marketing en het gebruik van influencers. De Stanley Cup is inmiddels uitgegroeid tot een heus statussymbool onder jonge vrouwen, terwijl de marketing vroeger vooral gericht was op outdooractiviteiten voor mannen. De TikTok trend heeft het bedrijf vorig jaar naar schatting €750 miljoen opgeleverd.

De hype krijgt kritiek. Stanley verleidt consumenten om de steeds de nieuwste exemplaren of bijbehorende accessoires te kopen. Het hele duurzaamheidsaspect gaat op die manier verloren. Daarnaast is het productieproces van de roestvrij stalen fles ook niet duurzaam te noemen.

Bovendien is het helemaal niet nodig om zo’n grote waterfles, van 1,2 liter, met je mee te dragen. Voor een optimale hydratatie - en om niet onnodig snel biologisch te verouderen - is in principe alleen drinken als je dorst hebt al genoeg, legde Huib Stam hier uit.

De Stanley Cups bevatten geen nanoplastics. Dat is in ieder geval meegenomen.

The Guardian - Stanley cups took the world by storm. Then the backlash began, 18 jan 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Joep Goossens
Joep Goossens Consument, gepensioneerd
  • #1
  • 19 jan '24
  • 20:16

Er zijn nog lederen waterzakken te koop voor de wandelaar. Maar de binnenzijde is geen geitenblaas meer maar plastic, evenals de tuit. Je kunt ook een komkommer meenemen (0,3 liter vocht), een kilo Salatgurken, of Bauerngurken, dan kun je de hele dag vooruit. Ze liggen van juni tot oktober in de supersmarkten Aldi en Lidl Duitsland. Een nog kleinere komkommer is ook hier te koop als minikomkommetjes bij de snoepgroente.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.